© Haber Hanesi 2014 - 2025

Bakan Yerlikaya; “Kahramanmaraş’a 110 Bin 681 Konut Yapılacak”

Programı kapsamında Kahramanmaraş’a gelen ve bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımızın iş birliğiyle Kahramanmaraş’ımıza yaklaşık 110 bin 681 konut yapılacak. Bunların 36 bin 94’ünün ihalesi yapıldı. İnşallah bunları bir yıl içerisinde tamamlayarak hak sahiplerimize teslim edeceğiz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehrin tekrar ayağa kaldırılması noktasında yürütülen çalışmaları yerinde incelemek ve bir dizi ziyarette bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Afet Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısına katıldı. Bakan Yerlikaya başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, bakanlık ve kurum yetkilileri de yer aldı.

ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ DEPREMZEDELERİN BARINMASINI SAĞLAMAK

Şehirde yürütülen ve planlanan faaliyetlerin görüşüldüğü toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, “6 Şubat’ta meydana gelen yüzyılın felaketinin 125’inci günündeyiz. O günden bugüne el birliğiyle yapılanları yerinde incelemek ve Kahramanmaraşlı kardeşlerimizle hemhal olmak için buradayız. Öncelikli amacımız çadırda kalan vatandaşlarımızı konteynerlere taşımak, nihayetinde kalıcı konutlarımızın inşasını da bir an önce tamamlamak. 125 gündür devletimiz ve milletimiz el ele verdik, kardeşlik ve yardımlaşma ruhuyla yaralarımızı sarmak için canla başla çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Asrın felaketinde asrın kardeşliğini gösterdik. Bu noktada emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.

KALICI KONUTLAR 1 YIL İÇERİSİNDE TESLİM EDİLECEK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklamalarının devamında, “Deprem sonrası vatandaşlarımızın en önemli ihtiyaçlarının başında barınma geliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi depremzedelerimizi kalıcı konutlarına kavuşturmak için hükümetimiz canla başla çalışıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımızın iş birliğiyle Kahramanmaraş’ımıza yaklaşık 110 bin 681 konut yapılacak. Bunların 36 bin 94’ünün ihalesi yapıldı. İnşallah bunları bir yıl içerisinde tamamlayarak hak sahiplerimize teslim edeceğiz” cümlelerini kaydetti.

BAKAN YERLİKAYA VE BAŞKAN GÜNGÖR, SAMSUN ÇARŞISI’NI ZİYARET ETTİ

Afet Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantının ardından program Büyükşehir Belediyesi’nde devam etti. Bakan Yerlikaya ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Başkan Güngör, şehirde gerçekleştirilen çalışmalara ve planlanan yatırımlara ilişkin son bilgileri aktardı. Bakan Yerlikaya’nın Kahramanmaraş programı Trabzon Caddesi’nde bulunan Samsun Çarşısı’nda esnaf ziyaretiyle noktalandı.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş’ta bıçaklı kavga: İki kuzen genç yaşta hayatını kaybetti

Kahramanmaraş Aksu Mahallesi'nde iki grup arasındaki tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Ağır yaralanan iki kuzen hastanede hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş’ta Kanyonda Yaralandı! Ekipler Seferber Oldu

Kahramanmaraş Onikişubat’taki Galgamaç Şelalesi Kanyonu’nda düşerek ayağından yaralanan vatandaş, AFAD, UMKE ve ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.

Kahramanmaraş İstiklalspor Sezona 1 Puanla Başladı

Kahramanmaraş Akedaş İstiklalspor, TFF 2. Lig Kırmızı Grup’taki sezonun ilk maçında Beyoğlu Yeni Çarşıspor ile 0-0 berabere kaldı. İlk hafta maçı 0-0 sona erdi.

Kahramanmaraş’ta Kan Donduran Olay! 32 Yaşındaki Adam Can Verdi!

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu’nda silahlı saldırıya uğrayan 32 yaşındaki E.A. hayatını kaybetti. Polis, saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

Kahramanmaraş’ta Orman Yangını! 70 Personel ve 3 Helikopter Seferber Oldu

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangını kontrol altına almak için ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor. Yangına 70 personel ve çok sayıda araçla müdahale ediliyor.

Kahramanmaraş’ta anlamlı organizasyon: Burhan’ın hayali gerçek oldu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, bir özel gereksinimli vatandaşın hayalini daha gerçeğe dönüştürdü. Asker kıyafeti giyerek vatani görevini yapma hayalini gerçekleştirmek isteyen Burhan Karslı’nın talebi, Başkan Görgel tarafından verilen talimatla gerçeğe dönüştürüldü.

TÜM HABERLER