Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Kahramanmaraş HaberleriDulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
Toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Ali Üzüm ve Latif Öztürk ile birim müdürleri de katıldı. Mahalle sakinleriyle doğrudan temas kuran Başkan Akpınar, iletilen konuların çözümü noktasında ilgili birimlere gerekli talimatları verdi.
BAŞKAN AKPINAR, TALEPLER İÇİN İLGİLİ KURUMLARI BİZZAT ARADI
Toplantıda Kabasakal Mahallesi’nin öncelikli ihtiyaçları tek tek ele alındı. Kabasakal Camii’nin ruhsat süreciyle ilgili çalışmaların hızlandırılması için ilgili birimlere talimat verildi.
Gökçeler Obası’nda ceviz bahçesi içerisinden geçen elektrik direğinin yola alınması talebi üzerine Başkan Akpınar, toplantı sırasında AKEDAŞ yetkililerini telefonla arayarak konuyu iletti. Yapılan görüşmede çalışmanın yapılacağı bilgisi alındı.
Mahalledeki parklara 4 adet bank verilmesi, eksik kalan yolların sathi kaplama programına alınması ve cami lojmanında bulunan sorunların giderilmesi için de ilgili birimlere gerekli talimatlar verildi.
Kabasakal Mahallesi’nde sosyal tesis ve bazı evlerin kanalizasyon sorununa ilişkin olarak da Başkan Akpınar, KASKİ yetkililerini telefonla arayarak mahalle sakinlerinin talebini iletti. Görüşme sonucunda gerekli çalışmaların yapılacağı bilgisi vatandaşlarla paylaşıldı.
Toplantıda ayrıca Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından ilçe genelinde sürdürülen çalışmalar hakkında mahalle sakinlerine bilgi verildi. Başkan Akpınar’ın talepler karşısında ilgili kurumlarla anlık temas kurması, toplantının çözüm odaklı bir anlayışla yürütüldüğünü ortaya koydu.
105 MAHALLEYE EŞİT HİZMET VURGUSU
Başkan Mehmet Akpınar, Dulkadiroğlu’nun 105 mahallesine eşit hizmet anlayışıyla çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, vatandaşlardan gelen her talebin dikkatle değerlendirildiğini vurguladı.
Mahalle toplantılarının belediye ile vatandaş arasında güçlü bir iletişim köprüsü oluşturduğunu ifade eden Başkan Akpınar, Kabasakal Mahallesi sakinlerine ilgi, katılım ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.
Dulkadiroğlu Belediyesi’nin, mahallelerin ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek çözüm üretmeye yönelik çalışmalarını planlı ve kararlı şekilde sürdüreceği kaydedildi.
İlginizi Çekebilir
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.
Pusula Maraş Gençleri TÜBİTAK’ta Geleceğin Teknolojisini Keşfetti
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş, gençlere yönelik Türkiye’nin bilim gücü TÜBİTAK’ın Gebze Üretim Tesislerine gezi düzenledi. Etkinlikte gençler; bilimsel araştırma, üretim ve AR-GE süreçlerini yerinde inceleyerek geleceğin teknolojilerine yakından tanıma fırsatı buldu.