Başkan Görgel, Miniklerin Tekne Orucu Heyecanına Ortak Oldu
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Temel Başalan ile Dulkadiroğlu Rıdvan Hoca Camii’nde çocukların tekne orucu etkinliğine ortak oldu.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Dulkadiroğlu Rıdvan Hoca Camii’nde düzenlenen tekne orucu etkinliğine katılarak çocuklarla bir araya geldi. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleştirilen etkinlik, hem çocukların dini ve kültürel değerlerle tanışmasına hem de toplumun birlik ve beraberlik duygusunun pekişmesine vesile oldu.
Program kapsamında ilahiler okundu, dualar edildi ve çocuklara orucun anlamı ile paylaşmanın önemi hakkında bilgiler verildi. Etkinlikte, aileler çocuklarının ilk oruç deneyimine tanıklık ederek gurur ve mutluluk yaşadı.
Programa, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve MKYK Üyesi Temel Başalan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Köfte, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ali Çam, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Kenger, Diyanet yetkilileri ve aileler katıldı. Çocuklarla sohbet eden Başkan Görgel, miniklerin bu geleneğe katılmasının, gelecekte daha bilinçli ve değerlerine bağlı bireyler yetişmesine katkı sağlayacağını ifade etti.
“Çocuklarımızın Tebessümü En Büyük Motivasyonumuz”
Başkan Görgel, “Dulkadiroğlu Rıdvan Hoca Camii’nde çocuklarımızın tekne orucu etkinliğine ortak olmak benim için büyük bir mutluluk oldu. Çocuklarımızın bu güzel geleneğe katılması, onların hem dini değerlerimizi öğrenmesine hem de kültürel mirasımızı yaşatmasına vesile oluyor. Bizler, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Ramazan boyunca çocuklarımızın bu tür etkinliklerle buluşmasını desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü inanıyoruz ki Ramazan’ın ruhu, ancak birlik, beraberlik ve paylaşma ile tam anlamıyla yaşanır. Bugün burada gördüğüm heyecan ve neşe, bizim için en büyük ödül ve motivasyon kaynağıdır” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Yeşil Vatan İçin Kritik Zirve: Kahramanmaraş’ta Yangın Tedbirleri En Üst Seviyeye Çıkıyor
Kahramanmaraş'ta artan sıcaklıklar nedeniyle orman yangınlarına karşı yeni önlemler devreye alınacak. Riskli bölgelere girişler sınırlandırılabilecek, denetimler ise sıklaştırılacak.
KASKİ'den Su Kayıplarına Teknolojik Takip! Görünmeyen Arızalar Tek Tek Tespit Ediliyor
Kahramanmaraş'ta su kayıp ve kaçaklarını azaltmak için çalışmalarını sürdüren KASKİ, akustik dinleme teknolojisiyle yer altındaki görünmeyen sızıntıları tespit ederek içmesuyu kaynaklarının korunmasına katkı sağlıyor.
KASKİ’den Kritik Uyarı: Vefat Eden Abonelerin Su Kayıtları İptal Edilecek
KASKİ, vefat eden abonelere ait su aboneliklerinin devredilmesini istedi. 10 Temmuz'a kadar işlem yapılmazsa sayaçlar sökülecek.
Kahramanmaraş'ta Aile Faciası: Kayınpederinin Bıçakladığı Damat Yaşamını Yitirdi
Kahramanmaraş'ta kayınpederiyle tartışan 30 yaşındaki damat bıçaklanarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç yaşamını yitirdi.
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.