© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Görgel: Ramazan Bereketini Çanakkale Ruhuyla Birleştiriyoruz

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında gaziler ve aileleri için iftar programı düzenledi. Başkan Görgel, “İftar soframızı kahraman gazilerimiz ve aileleriyle paylaşırken, Ramazan’ın bereketini Çanakkale ruhu ile birleştiriyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla kahraman gaziler ve ailelerine özel bir iftar programı düzenledi. Çamlıca Restoran’da gerçekleştirilen buluşmaya; Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’in yanı sıra Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Er, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz ve İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman da katıldı. Programda, Çanakkale Zaferi’nin 110’uncu yıl dönümünde vatanı uğruna canını ortaya koyan aziz şehitler anılırken, kahraman gazilere de minnet duyguları ifade edildi. Programda Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve ilahilerle Ramazan’ın manevi iklimi yaşatılırken; çocuklara yönelik tiyatro ve kukla gösterisi de gerçekleştirildi.

“Ramazan Bereketini Çanakkale Ruhuyla Birleştiriyoruz”

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Bugün burada, iftar soframızı kahraman gazilerimiz ve aileleriyle paylaşırken, Ramazan’ın bereketini Çanakkale ruhu ile birleştiriyoruz. Çünkü Ramazan, sadece oruç tutmak değil, aynı zamanda bir davanın, bir inancın ve büyük bir fedakârlığın içinde olmak demektir. İşte Çanakkale’de yaşanan da tam olarak budur; Vatan uğruna, ezan dinmesin, bayrak inmesin diye verilen büyük bir mücadele. Bugün bizler de aynı ruhla, aynı inançla, Kahramanmaraş’ımızı, ülkemizi daha güzel yarınlara taşımak için çalışıyoruz. Şehit ve gazilerimizin emanetini daha ileriye taşımak, onların bize bıraktığı bu cennet vatanı imar etmek, güçlendirmek bizim boynumuzun borcudur” cümlelerini kaydetti.

“Daha Güçlü Kahramanmaraş İçin Mücadele Ediyoruz”

Aziz şehitleri ve ebediyete irtihal eden gazileri rahmet ve minnetle yâd eden Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, Kurtuluş Savaşı’nda da aynı Çanakkale ruhuyla direniş göstermiş, istiklal ve istikbal uğruna büyük bedeller ödemiştir. Bugün ise şehrimizi yeniden inşa ederken, aynı inanç ve azimle çalışıyor, birlik ve beraberlik içinde daha güçlü bir Kahramanmaraş için mücadele ediyoruz. Bu yolda en büyük gücümüz, milletimizin duası ve desteğidir. Bu vesileyle, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimiz ve ailelerine sağlık ve huzur dolu bir ömür diliyorum” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş’ta Ayser Çalık Ortaokulu Davasında Tahliye Kararı! Aileler Tepkili

Ayser Çalık Ortaokulu saldırısı davasında verilen tahliye kararı ailelerin tepkisine yol açtı. Duruşma 4 Aralık’a ertelenirken itiraz açıklaması geldi.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Ballıca’da Asfalt Mesaisini Durmaksızın Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Ballıca Mahallesi’nde sıcak asfalt mesaisini sürdürüyor. Ekipler, 10 bin 4’üncü sokağı sıcak asfalt ile buluşturuyor.

Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Onikişubat’ta ziyarete açıldı

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ile Kahramanmaraş İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenen Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Sergisi, düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (sav), Ehl-i Beyt’e, Ashab-ı Kiram’a ve İslam tarihinin önemli şahsiyetlerine ait 150’nin üzerinde mukaddes emanet ile farklı dönemlere ait Kâbe örtülerinin yer aldığı sergi, 13 Eylül 2026 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Sarıçukur Yolunu Tamamen Yeniledi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu ve Onikişubat’ın sınır mahallelerinin şehir merkeziyle bağlantısını sağlayan 5 kilometrelik arterde çalışmalarını tamamladı. 40 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen güzergâhta 14 bin ton sıcak asfalt kullanıldı. Yol çizgi çalışmalarının da tamamlandığı yol, daha güvenli ve konforlu hale getirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Göksun’da Sosyal Alanların Ulaşımını Yeniliyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun’da vatandaşların yoğun olarak kullandığı hizmet noktalarının ulaşım konforunu artırmaya devam ediyor. Devlet Hastanesi ve kaymakamlık binasının ardından şimdi de İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile bölgedeki spor tesislerinin çevresinde sıcak asfalt serimi yapılıyor.

Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.

TÜM HABERLER