Başkan Güngör İstiklal İlham Verir
GÜNDEMBaşkan Güngör, “Kurtuluş mücadelemizin 101. Yılında o bitmeyen mutluluğumuzu bir kez daha yaşıyoruz. Şehitlerimiz, hem bizim yolumuzu hem de bütün insanlığın yolunu aydınlatmaya devam ediyor. Bize bu aziz şehri kanlarıyla canlarıyla miras bırakan dedelerimize minnet ve şükranla diyoruz ki; İstiklal İlham Verir. 12 Şubat Kurtuluş Bayramımız kutlu olsun” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 12 Şubat Kurtuluş Bayramı kutlama mesajı yayınladı. Başkan Hayrettin Güngör, “Değerli Kahramanmaraşlı hemşehrilerim; 101 sene önce bugünlerde ayaklarımızı bastığımız bu muazzez topraklarda insanlık tarihinin en özgün istiklal mücadelelerinden birini veriyordu dedelerimiz. Özgündü çünkü hem fert fert herkes direniyor, hem de bu direniş topluca bir kurtuluş hareketine dönüşüyordu hızla. Elinden ne geliyorsa onu yapmak bu direnişin tam merkezindeki duyguydu. Mermi yapmayı bilen mermi yapıyor, ateş etmeyi bilen tetiğe basıyor, ateş yakmayı bilen cephanelik uçuruyor, yazı yazmayı bilen hitap bildirgesi kaleme alıyor, konuşmayı bilen hutbe kıraat ediyor, ayağı olan kaleye yürüyerek o paçavrayı indirip yerine ay yıldızlı mübarek bayrağımızı asıyordu. Kahramanmaraş’ın İstiklal Mücadelesini özgün ve ilham verici hale getiren o eşsiz kimya tam buradadır işte. Hem fert fert hareket edebilen, hem de üzerine düşen vazifeyi eksiksiz şekilde yerine getiren Maraşlılar topyekün bir duygu birliğiyle şehri kurtarmışlardır. Kurtuluşumuzun ilham vericiliği bu duygu birliğindedir işte. Dünyanın neresinde özgürlükleri tehdit edilen bir mazlum, bir mağdur halk varsa ve dünyanın neresinde bir istiklal mücadelesi varsa o insanlarla bizi kardeş kılan ruhtur ilham verici olan. Bazen Cezayir’de, bazen Afganistan’da, bazen Filistin’de, bazen Kıbrıs’ta, bazen Bosna’da, bazen de 15 Temmuz gecesinde karşımıza çıkar o ruh. Karabağ’da 25 yıl sonra bayrağı dalgalandıran rüzgârdadır o ruh. Değerli Kahramanmaraşlı hemşehrilerim, kurtuluş mücadelemizin 101. Yılında o bitmeyen mutluluğumuzu bir kez daha yaşıyoruz. Şehitlerimiz, hem bizim yolumuzu hem de bütün insanlığın yolunu aydınlatmaya devam ediyor. Bize bu aziz şehri kanlarıyla canlarıyla miras bırakan dedelerimize minnet ve şükranla diyoruz ki; İstiklal İlham Verir. 12 Şubat Kurtuluş Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.