Başkan Güngör; “Önsen Bölgesine 60 Milyonluk İçmesuyu Yatırımı Yapıyoruz”
Kahramanmaraş HaberleriÖnsen bölgesinde gerçekleştirilen altyapı yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Güngör, “Önsen bölgemizin içmesuyu altyapısının komple değiştiriyoruz. 82 kilometre içmesuyu hattı ve 5 adet de içmesuyu deposu inşa ediyoruz. Önsen, Kurtlar ve Yeşilyurt mahallelerimizin içmesuyu problemini inşallah uzun süreliğine çözüme kavuşturacağız. Bu yatırımın güncel maliyeti 60 Milyon TL” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehrin yeni gelişim bölgesi Önsen, Kurtlar ve Yeşilyurt mahallelerini kapsayan içmesuyu altyapısı yenileme projesinde incelemelerde bulundu. KASKİ Genel Müdürü Ahmet Kavak ile Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ramazan Kibar’ın da yer aldığı incelemelerde Başkan Güngör, bölgede yürütülen çalışmalara ilişkin son bilgileri aldı. Saha ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Güngör, “Önsen ve civarı, şehrimizin yeni yerleşim alanı. Bu alanda 2021 yılında bir imar planı hazırlamıştık. Ağırlıklı 2 kat olmak üzere 5 kat sınırıyla, sosyal donatı alanları son derece fazla bir imar planı oluşturduk. Yaşadığımız büyük afet sonrasında da depremzedeler için oluşturulan konutların önemli bir kısmı da bu alanda yapılıyor” diye konuştu.
60 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Bölgede yürütülen altyapı yenileme çalışmalarıyla Önsen, Kurtlar ve Yeşilyurt mahallelerinin içmesuyu probleminin uzun süreliğine çözüme kavuşacağını belirten Güngör, “Önsen bölgesindeki mahallelerimizde belde belediyesi tarafından yapılan içmesuyu altyapısı mevcuttu. Bu da zaman içerisinden ciddi sorunlar çıkarmaya başladı ve geldiğimiz noktada bunun değişmesi gerekti. Önsen bölgemizin içmesuyu altyapısının komple değiştiriyoruz. 82 kilometre içmesuyu hattı ve 5 adet de içmesuyu deposu inşa ediyoruz. Geldiğimiz noktada çalışmaların yüzde 70’i tamamlanmış durumda. En geç Ekim ayı içerisinde çalışmalar tamamlanarak bölgemizin içmesuyu altyapısı değişmiş olacak. Bu çalışmamız 3 mahallemizi kapsıyor; Önsen, Kurtlar ve Yeşilyurt. 3 mahallemizin içmesuyu problemini inşallah uzun süreliğine çözüme kavuşturacağız. Bu yatırımın güncel maliyeti de 60 Milyon TL. Bölgemiz için son derece önemli bir yatırım. Projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Şehrimize ve bölgede yaşayan hemşehrilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.
Başkan Görgel; “İstiklalspor, Şehrimizin Ortak Heyecanını Taşıyan Marka”
Kahramanmaraş İstiklalspor’un yönetim ve futbolcularını tesislerde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İstiklalspor, şehrimizin ortak heyecanını, umudunu ve aidiyet duygusunu taşıyan çok kıymetli bir marka. Yeni sezonun kulübümüz, futbolcularımız ve taraftarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş İstiklalspor’a gönülden başarılar temenni ediyorum” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Hocazade ve Gariplik Mezarlıklarında Bakım Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’daki Hocazade ve Gariplik mezarlıklarında bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla mezarlıkların daha düzenli ve bakımlı hale getirilerek vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu bir ortamda gerçekleştirmesi hedefleniyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım Desteği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.
Başkan Görgel, Judo Dünya Şampiyonu Zeynep Sude’yi Misafir Etti
İsveç’te gerçekleştirilen 2026 Judown Judo Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Zeynep Sude Bilginer’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Zeynep Sude’nin uluslararası arenada gösterdiği üstün performans ve elde ettiği dünya şampiyonluğu, Kahramanmaraş’ımız ve ülkemiz adına hepimizi gururlandırdı. Zeynep Sude’yi, ailesini ve antrenörlerini bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Dünya şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi.
Kahramanmaraş’ta Bir Cadde Daha Yenileniyor: KASKİ Çalışmalara Devam Ediyor
KASKİ, Kahramanmaraş Sümer Mahallesi İlahiyat Caddesi’nde altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarla kalıcı çözümler hedefleniyor.