Başkan Güngör’den İstiklal Madalyası Günü Mesajı
GÜNDEMKahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehrimize İstiklal Madalyası verilişinin 95. Yıldönümü vesilesi ile bir kutlama mesajı yayınladı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş’a Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası verilişinin 95. Yıldönümünde bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Güngör mesajında: “Bugün 5 Nisan madalya günümüz. Kahramanmaraş’ımıza İstiklal Madalyası verilişinin 95.yıl dönümünü kutluyoruz. Kurtuluş Savaşı sonrasında Ankara’dan milli mücadeleye katılanların listesi istenildiğinde şehrin ileri gelenleri toplanarak, Maraş’tan milli mücadeleye katılmayan tek bir fert bile yoktur cevabı verilir. Bunun üzerine 5 Nisan 1925 tarihinde toplanan TBMM İstiklal Madalyasının Maraş’ta fertlere değil şehir halkına verilmesi kararı alınır ve Maraş 1.Meclis tarafından Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyasıyla ödüllendirilerek istiklal madalyasını göğsünde gururla taşıyan tek şehir olur.
Bu gururu bizlere yaşatan ve canları pahasına bize bu toprakları vatan yapan ecdadımızı ve tüm şühedamızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.