© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Gürbüz, Mado’yu Elbistan’a Yatırıma Davet Etti

Kahramanmaraş’ın dövme dondurmasının dünyaya tanıtılmasının amiral markası olan MADO’nun Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdürlük görevlerini sürdüren Atilla Kanbur, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ü ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Kahramanmaraş dövme dondurmasının, dünyanın tanıdığı bir tada dönüşmesinde MADO’nun katkısına dikkati çekti.

150 yıllık dondurma üretme geçmişi olan ve küresel bir marka haline gelen MADO’nun, Elbistan’da yatırım yapmasını istediklerini belirten Başkan Gürbüz, “Kahramanmaraş, dünyada dondurma ile anılan bir şehir. Bunda da 5 kuşaktır bu sektörde yer alan ve yerelden evrensele uzanan bir marka olan MADO’nun katkısını asla yadsıyamayız. Bugün bir dünya markası haline gelen MADO’nun Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdürlük görevini üstlenen Sayın Atilla Kanbur’la görüştük. Kendilerini Elbistan’a yatırım yapmaya davet ettik. Bu davetimizin kısa bir süre içerisinde resmiyet kazanması ilçemiz için önemli bir adım olacak. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Önümüzdeki günlerde de yatırımla ilgili tekrar görüşmelerimiz olacak. Sayın Kanbur’a nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

MADO’nun Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdürlük görevini üstlenen Atilla Kanbur da, Elbistan’a yatırım konusunda fizibilite çalışması yapacaklarını ve bu doğrultuda da çalışmalarına yön vereceklerini söyledi.

 

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi

Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.

KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

TÜM HABERLER