Başkan Gürbüz, MÜSİAD’ı Elbistan’a yatırıma davet etti
GÜNDEMElbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Türkiye’nin 81 ilinde toplam 486 MW kapasiteli 81 biyogaz tesisi kurmayı planlayan MÜSİAD’a, yatırımınızı Elbistan’a yapın çağrısında bulundu.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), petrol ve doğalgaz ekseninde enerji ithalatına bağımlılığın artmasını önlemek için 81 ilde 81 Biyogaz+Organik Gübre Tesisi kurmak için proje başlattığını açıkladı. 486 MW kapasiteli tesislerin yılda 3 milyon 240 bin MWh elektrik, 1 milyon 215 bin ton organik gübre ile 3 milyon 442 bin ton organomineral gübre üretmesi hedefleniyor. Açıklamaya göre, yaygın katılımlı, çok ortaklı, faizsiz finanse edilen Biyogaz, Organik ve Organomineral Gübre Tesisleri, Altaca Enerji partnerlerliğinde gerçekleştirilecek. Proje; kâr/zarar ortaklığı ve Vakıf Katılım Bankaları üzerinden finanse edilecek. MÜSİAD’ın kurmayı planladığı tesislerde de yılda 20 milyon tondan fazla atık bertaraf edilirken, 400 milyon dolarlık kimyasal gübre ve 128 milyon dolarlık doğalgaz ithalatının önlenmesi sağlanacak. Ayrıca tesislerde 5 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanması öngörülüyor.
İlçeye biyogaz tesisi kurulması için fizibilite çalışmaları başlattıklarını hatırlatan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Elbistan’ın bu alandaki potansiyelinin önemine dikkati çekti. Elbistan’ın, bu alandaki tesisler için biçilmiş kaftan olduğunu kaydeden Başkan Gürbüz, Müstakil İş Adamları Derneği’nin (MÜSİAD) de Kahramanmaraş için planladığı biyogaz tesisi için de bu potansiyeli göz önünde bulundurmalarını beklediklerini söyledi.
Bu alandaki yatırımları önemsediklerinin altını çizen Başkan Gürbüz, “İlçemizin hayvancılık ve tarım potansiyelini, enerji alanında da değerlendirilmesi gerekiyor. Bu açıdan bakıldığında Elbistan, biyogaz tesisi kurulması noktasında çok avantajlı. Türkiye’nin önde gelen hayvancılık merkezlerinden biriyiz. Bu da kurulacak tesisin hammadde sorunu yaşamayacağının en büyük göstergesi. Yatırımcı da, yer seçimi yaparken önceliğini hammaddeye ulaşma imkanına bakıyor. Biz, bu konuyu uzun süredir çalışıyoruz. Elbistan Belediyesi olarak, bu sektördeki yatırımcılarımıza kılavuzluk edecek fizibilite raporlarımızı tamamladık. Yatırım yapacak firmalara da bu konuda elimizden gelen desteği vermeye hazırız. MÜSİAD’ın, 81 ilimiz için 81 adet biyogaz tesisi kurulması yönündeki adımını çok önemsiyoruz. Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak önemli bir gayret olarak görüyoruz. MÜSİAD’tan, Kahramanmaraş’a yapacağı yatırım için Elbistan’ı tercih etmesini istiyoruz” dedi.
İlginizi Çekebilir
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.