Başkan Gürbüz, Tarihi Bedesten Yapma Fikrini Halka Sordu
GÜNDEMElbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, 1991’lı yıllarda inşa edilen ancak istenildiği gibi kullanılamayan Candargazi İşhanı’nın yıkılıp yerine tarihi bedesten yapılması yönündeki düşüncesini halka sordu.
Altı otopark ve üst katları da işyeri ile büro olarak planlanan Candargazi İşhanı’nın temeli, 1991 yılında atılmıştı. Uzun yıllar sebze hali olarak kullanılan bölgeye yapılan işhanının inşaatı 3 yıl sürdü. 1994 yılında açılan Candargazi İşhanı, beklendiği gibi Elbistan’ın cazibe merkezlerinden biri olmadı. Açılan işyerleri teker teker kapandı. Sadece dış cephelerindeki dükkanlar faaliyetlerini sürdürebildi. Çeyrek asır önce yapılan Candargazi İşhanı’nın iç kısmındaki işyerleri ve üst katlardaki bürolar boş kaldı. Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, aradan geçen süre içerisinde yıpranan ve önemli bir bölümü atıl kalan Candargazi İşhanı’nın yıkılarak yerine yeni bir bina yapılması yönündeki fikrini, halka sordu. Sosyal medya hesabından bir anket başlatan Başkan Gürbüz, bulunduğu bölgedeki ticari hayata katkı sunacak ve tarihi özelliği ile ön plana çıkacak bir bedesten yapma önerisi için vatandaşların düşüncesini öğrenmek amacıyla ilk kez bir anket düzenleyen isim oldu. Başkan Gürbüz’ün başlattığı ankete, ilk günden 4 bine yakın vatandaş katıldı. Verilen cevapların yüzde 93’ü ‘yapılmalı’ şeklinde olurken yüzde 7’si de aksi yönde görüş belirtti.
Candargazi İşhanı’nın yıkılmasını ve yerine tarihi bir bedesten yapılmasını isteyen vatandaşlar, yorumlarında Elbistan’ın simgesi olacak bir ticaret merkezi olması gerektiğini dile getirdiler.
Vatandaşlar, şu yorumları yaptılar;
“-Hem de öyle bir ticaret merkezi yapılmalı ki kentin simgesi olmalı... Alt katı da yeraltı çarşı olmalı...
-Otopark yapılsın
-Örnek İşhanı ve Candargazi İşhanı. İkisinin de yıkılıp tekrar yapılması lazım.
-Çocukluğumdan beri Candargazi İşhanı var ama sadece bir beton yığını.
-Siz yapmaya karar verdiyseniz, en iyisini yapacağınızdan hiç şüphemiz yoktur. Sayın başkanım Allah yar ve yardımcınız olsun.
-Her şey Elbistan için. Sayın başkanımızı bu güzel çalışmalarından dolayı destekliyoruz.. Siyaset üstü bir yaklaşım ile her zaman destekçisiyiz.
-Candargazi yapılırken iç kısım kuyumcular çarşısı olarak düşünüldü ve bitiminde hiç bir kuyumcu taşınmadı.
-Yeni bir şey yapılacaksa iyi düşünülerek yapılması karar verilmesinde fayda var. Oradaki mevcut esnafı da düşünmek gerek.
-Alt katı parkla birleştirilerek kapalı otopark olursa iyi olur düşüncesindeyim.”
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.