Başkan Gürbüz’den Ramazan Bayramı mesajı
Kahramanmaraş HaberleriElbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Gürbüz, felaketin gölgesinde yaşadığımız bir ramazan ayını geride bıraktığımıza vurgu yaparak, “Soframızı ve umudumuzu paylaşıp bayrama ulaştık” dedi.
Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, yüzyılın depremi sonrasının açtığı yaraların; bu ramazan ayında asrın dayanışmasıyla sarıldığına vurgu yaptı.
‘Rahmet, bereket ve yardımlaşma ayı ramazanın manevi iklimini tüm hemşerilerimizle birlikte gönül gönüle geçirmek için hep birlikte gayret gösterdik’ diyen Başkan Gürbüz, “Kayıplarımızı geri getiremesek de depremzede hemşerilerimizin bu mübarek ayda yaralarını sarmak için belediyelerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın ve vatandaşlarımızın gayretiyle adeta bir iyilik çemberi oluşturduk. Şehrimizin her bir köşesinde kurulan aşevleri ile iftar soframızı, depremin açtığı yaralı ve acılı yüreklerimizle paylaştık. Eller her semaya açıldığında şehrinin yeniden ayağa kalması için Allah’a yapılan niyazlarla ramazan ayını tamamlayıp bayrama eriştik” ifadelerini kullandı.
Bayramların yeniden bayram olduğu bir Elbistan’ı inşa edeceklerini vurgulayan Başkan Gürbüz, “Şehrimizin geleceği adına atacağımız adımlar için içimizde duyduğumuz inanca bayramın motivasyonunu da ekledik. Her geçen gün daha çok iyileşecek ve yaralarımızı saracağız. Depremde canlarımızı yitirdik; yaşamlar ve hayaller yarım kaldı ama umudumuz bitmedi. İşte bu Ramazan Bayramı’nı da umudumuzu tazelemeye ihtiyacımız var. Elbistanlının gönlü buruk kalmasın diye seferber olan devletimizin, tüm kapasitelerini sahaya yansıtan belediyelerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın gönüllülerimizin desteği ile yere daha sağlam basıp ayakta duracağımız günlere kavuşuyoruz. Evet, yüzyılın felaketiyle yüzleştik ama yaraları da asrın dayanışmasıyla sarıyoruz.
İlçemizde deprem konutlarımızın temelleri yükseliyor. Depremin izleri silindikçe felaket sonrası normalleşmeye de hız katıp hayatı normal ritmine ulaştırma gayretindeyiz. Allah, geride bıraktığımız Ramazan-ı Şerif süresince edilen duaların hürmetine memleketimizi bütün sıkıntılardan korusun. Birliğimiz daim, kalplerimizi bir oldukça üstesinden gelemeyeceğimiz şey yok. Bayramın da buna vesile olması temennisiyle tüm hemşerilerimin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Depremde hayatını kaybeden hemşerilerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.