© Haber Hanesi 2014 - 2025

BAŞKAN GÜVEN’DEN 12 ŞUBAT KURTULUŞ BAYRAMI MESAJI

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Güven, “Her yıl 12 Şubat Kurtuluş Bayramı kutlamaları çerçevesinde; kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve halk tarafından organize edilen etkinliklerle, tarihte eşine az rastlanır bir mücadelenin verildiği Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluş yıldönümünü anıyor ve kutluyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ın büyük mücadeleli başarısının, Kurtuluş Savaşı’nın da ilk hareketlerinden birini teşkil ettiğini belirten Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, sözlerine şöyle devem etti. “21 Ocak 1920 tarihinde başlayan ve 22 gün 22 gece süren mücadelede Kahramanmaraş halkı, 7 den 70’e tek vücut halinde, bütün varlığını ortaya koyarak kendisini yok etmek isteyen işgalci düşmanları yerli işbirlikçileriyle beraber mağlup ederek büyük bir zafere imza atmış, Kurtuluş Savaşı sonrasında Kahramanmaraş`a bir yazı gönderilerek Milli Mücadeleye katılanların listesi istenmiş, şanlı mücadelenin yaşandığı Kahramanmaraş’tan ise Ankara’ya '' Kahramanmaraş `ta Milli Mücadeleye katılmayan tek fert bile yoktur'' cevabı verilmiştir.

Bunun üzerine 5 Nisan 1925 yılında toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi İstiklal Madalyası`nın Kahramanmaraş`ta fertlere değil, şehir halkına verilmesi kararlaştırmıştır. 7 Şubat 1973 tarihinde ''Kahramanlık'' payesiyle de ödüllendirilen Maraş’ın adı Kahramanmaraş olarak değiştirilmiştir” şeklinde konuştu.

Başkan Güven sözlerine şöyle devam etti,” Bugün bu büyük mücadelenin bu onurlu, şanlı başarının mirasçıları olan bizler bütün bunları bir emanet bilmeli ve emaneti yücelterek 100 yıl önce ecdadımızın kanlarıyla kazanarak bizlere emanet ettiği bu vatan topraklarını korumayı ilke edinmeliyiz. Her alanda çağı yakalamış, tarihini unutmayan bu güzel kent Kahramanmaraş’ı oluşturmak için, şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmak için çalışmalı, gayret etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 100 yıl evvel sergilenen Kurtuluş Mücadelesinin kahramanlarına ve aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin 12 Şubat Kurtuluş Bayramını kutluyor, sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER