Başkan Hanefi Mahçiçek, esnaf odalarıyla iftarda bir araya geldi
GÜNDEMEsnaf odalarının başkan ve yönetim kurulu üyelerini iftar sofrasında misafir eden Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Ahmet Kuybu başkanımız başta olmak üzere oda başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerine ve esnaflarımıza görev süremizde bizlere verdiği desteklerden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Kuybu öncülüğündeki esnaf odalarının başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve esnaflarla iftarda bir araya geldi.
EXPO 2023 Arasta Çarşısı’nda düzenlenen iftar programına davetliler yoğun ilgi gösterirken, misafirlerini kapıda karşılayan Başkan Mahçiçek, sohbet ederek hal ve hatırlarını sordu.
Ezan-ı Şerif’in okunmasıyla dualar eşliğinde oruçlar açılırken, Başkan Mahçiçek’in hayatının anlatıldığı ‘Bir Yetimin Hikayesi: Hanefi Mahçiçek’ kısa filmi duygulandırdı.
Programın ilk selamlama konuşmasını Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Kuybu yaptı. Kuybu, Başkan Mahçiçek’e bu zamana kadarki emeklerinden ötürü teşekkür etti.
“Her şeyin bir başı, bir de sonu var, önemli olan sevmek ve sevilmek”
Ardından misafirlerini selamlayan Başkan Mahçiçek, 31 Mart Yerel Seçimleri ile görevi devredecek olması sebebiyle veda sözleriyle duygulandırdı.
Başkan Mahçiçek, “Hayat böyle, Cenab-ı Hak hepimize bir kader çizgisi çizmiş, o kader çizgisi bizi nereye taşırsa onu yaşıyoruz. Mevla dilerse her şey olur. Biraz da kendimizi aşalım. Kendimizi aşarsak bu memlekete daha çok hizmet ederiz. Bizdeki hastalık şu; benden daha iyi olursa önümüzü keser, o zaman ona fırsat vermeyelim derler. Bu bir hastalık. Halbuki senden daha iyi bilen varsa ondan faydalanacaksın, memleket ve ülke istifade edecek. Devlet Planlama Teşkilatı’nda görev yapmasam emin olun bu fabrikaların çoğu olmazdı. Yatırımı, teşviki kimse bilmezdi ama Cenab-ı Hakk bizi vesile kıldı. Bu memleket her noktasında emeğimiz var. Her şeyin bir başı, bir de sonu var. Önemli olan sevmek ve sevilmek. İşin doğrusu biraz yorulduk da. 1973’den itibaren çalışıyoruz. Hep bu memlekete hizmet etmenin gayreti içerisinde olduk. Bakın Karasu var ya, yapamazsın dediler, 60 kilometreden su mu gelir dediler. Pis su içiyorduk, öyle bir projeyle su getirdik ki halen içiyoruz ve Türkiye’de içme suyundan elektrik üreten tek kentiz. Kimseyi dinlemedik ve yaptık. Bizim esnaflarımızdan bu memlekete zarar verecek yanlış bir esnaf çıkmaz. Bizim esnafımız paylaşır. Esnaflık teşkilatımız çok daha güçlü şekilde sürdürülmeli. Bu akşam bizlerle beraber oldunuz. Ahmet Kuybu başkanımız başta olmak üzere oda başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerine ve esnaflarımıza görev süremizde bizlere verdiği desteklerden ötürü teşekkür ediyorum. Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum. İnşallah ailenizle, torunlarınızla sağlık içinde tekrar böyle güzel ve mübarek günlere ulaşmanızı diliyorum. Hepinize afiyet olsun diyorum, hoşça kalın.”
Başkan Mahçiçek, misafirlerine günün anısına çeşitli hediyeler takdim ederken, hatıra fotoğrafı çekildi.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.