© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Mahçiçek, Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nı Kutladı

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 8-14 Kasım Dünya Çocuk Kitapları Haftası münasebetiyle mesaj yayımladı. Başkan Mahçiçek, “çocuklarımıza öğreteceğimiz en güzel alışkanlıklardan biri de kitap okuma alışkanlığıdır” dedi ve sözlerine şöyle devam etti.

“Onikişubat Belediyesi olarak eğitim, her zaman tüm projelerimizin önünde oldu. Ve bunu ilçemizde yatırım ve projelerimizle ispatladık. “7 Güzel Adamın Şehrine 7 Okul” diyerek çıktığımız yolda 7. okulun yapımına başladık. Merkezde 7, kırsal mahallelerimizde 65 olmak üzere 72 adet Bilgi ve Kültür Evi yaptık. Bu yıl 6.’sını düzenleyeceğimiz Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi kapsamında 100 Bin kitap daha dağıtacağız. Öğrencilerimize projemiz kapsamında 340 Bin 500 adet kitap hediye ederek 2,5 milyon okuma oranına ulaştık.

Biz Belediye olarak çocuklarımıza, gençlerimize kitap okumaları için her türlü desteği veriyoruz, yarışmalar düzenliyoruz. Biliyoruz ki yarınlarımızı okuyan, araştıran, hedefleri olan nesiller kuracak ve ilerletecek.

Bugünün anlam ve önemine binaen Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte bu yıl 6.’sını düzenleyeceğimiz Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projemizin protokol imzalarını attık. 2021-2022 döneminde kitaplarımızı öğrencilerimize ulaştıracağız ve motivelerini artırmak üzere kitap okuma sınavları yaparak kendilerine hediyeler takdim edeceğiz.

Her çocuğun eğitime ve kitaba eşit şartlarda ulaşabildiği bir dünya temennisiyle Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nı kutluyorum.”

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER