© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Mahçiçek Dünya Okuma Günü’nde Mesaj Yayımladı

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Başkan Mahçiçek, “göreve geldiğimiz ilk günden beri söylediğim bir şey var. Önceliğimiz eğitim. Okumanın ne denli önemli olduğunu bildiğimiz için biz bu yolda yürüyor ve ilerliyoruz” dedi ve sözlerine şöyle devam etti.

Eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla UNESCO tarafından 8 Eylül günü "Dünya Okuma Yazma Günü" olarak kabul edilmiştir.

1967 yılından bu yana her yıl farklı ülkelerde çeşitli etkinliklerle kutlanan "Dünya Okuma Yazma Günü" ile başta kadın ve kız çocukları olmak üzere herkesin okuma bilinci kazanması amaçlanmaktadır.

 

Okuma bilincini kazanmış bireyler yaşadığı dünyayı ve toplumu daha iyi anlıyor, çözümler üretiyor, iletişim becerilerini geliştirerek sosyal hayata daha kolay dahil olabiliyor. 

Okumanın önemini hepimiz biliyoruz ve bunu çocuklarımıza aşılamak için Belediye olarak hizmetler üretiyoruz.

 

“Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesi ile her yıl 70-80 bin kitabı 5’li setler halinde, il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği içerisinde öğrencilere dağıtıyoruz. Önceki yıllarda 2,5 milyon okuma oranına ulaştığımız projemizi bu yıl da gerçekleştireceğiz.

 

Her fırsatta karşılaştığımız çocuklarımıza ve gençlerimize, kıymetli şair ve yazarlarımızın kitaplarından hediye ediyoruz ki, hem edebiyat dünyasını tanısınlar hem de okumanın, bilgi dünyalarını geliştirmenin ne denli önemli olduğunu anlasınlar.

 

Okumakla aralarında engel olmasın diye kırsal mahallelerimizde yaşayan çocuklarımıza “7 Güzel Adamın Şehrine 7 Okul” diyerek çıktığımız yolda 5 okulumuzu yurtlarıyla beraber tamamlayarak Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim ettik.

 

İlçe merkezinde 7 adet, kırsalda 60 adet Bilgi ve Kültür Evi ile vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Kırsalda bulunan Kültür Evlerimiz ihtiyaca göre, taziye evi, çok amaçlı salon, etüt merkezi ve ders çalışma ortamları olarak kullanılabiliyor. Merkezde ne varsa kırsalda o da olsun mantığıyla kırsal mahallelerimize de eğitim yuvalarımızı taşıdık.

 

Sosyal Etkinlik Merkezlerimizde ücretsiz olarak verdiğimiz üniversite hazırlık kurslarımızla, gençlerimizin üniversiteye gitme yolunda yanlarında olduk. Sınava giren öğrencilerimizde %81’lik başarı oranıyla birçok gencimizin hayalini gerçekleştirmesine vesile olduk.

 

Kitaplar Devletten, Çanta Ve Kırtasiye Seti Onikişubat Belediyesi’nden” sloganıyla her yıl ilkokula başlayan tüm 1. sınıf öğrencilerine okul çantası, beslenme çantası, suluk ve kırtasiye setinden oluşan eğitim paketimizi hediye ediyoruz. Bu yıl 8 bin çanta ve kırtasiye seti ile toplamda, 78 bin çanta ve kırtasiye seti hediye etmiş olacağız.

İlk emrin “oku” olduğu dinimizce, kendini okumak, tabiatı okumak, yaşananları okumak ve dünyayı okuyarak varlığımızla ait olduğumuz yere değer katmak bilincini hepimiz edinmeliyiz.”

İlginizi Çekebilir

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

TÜM HABERLER