© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Mahçiçek, Mimarlar ve Mühendislerle EXPO Alanında Buluştu

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Mimarlar Odası Kahramanmaraş Şubesi ve İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yunus Emre Kaçamaz, Harita, Orman, Çevre, İnşaat, Jeoloji, Elektrik, Makine, Maden Mühendisleri ve Peyzaj Mimarlarıyla Expo 2023 Rekreasyon alanda kahvaltı programında bir araya geldi. Program öncesi çalıştay ortamında geçen programda mimar ve mühendislerimiz fikirlerini ortaya koydular.

Başkan Mahçiçek, mimar ve mühendislerle istişarelerinin devam edeceğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti.

 “Öncelikle tüm mimar ve mühendislerimize yoğun katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. 2018 yılından beri üzerinde çalıştığımız projemiz bugün somut halde karşınızda duruyor.

Biz öyle bir proje yapmalıyız ki diye düşündük şehrimize, dünyadan ve ülkemizin dört bir yanından insanlar gelebilsin istedik. Fuar zamanı 2 milyon, her sene 1 milyon misafir gelecek. Şehrimiz turizm koridorunda yerini alarak Şanlıurfa Göbeklitepe’den, Gaziantep Zeugma’ya, Kahramanmaraş Germanicia’dan Kapadokya’ya uzanan bir hat üzerinde olacak.

Burası sadece fuar zamanı değil senenin 365 günü tüm vatandaşlarımız tarafından kullanılabilecek bir yaşam alanı haline gelsin diye birçok donatı ekledik. Kristal Lagün Gölü, Şehir Müzesi, Kelebek ve Uğur Böceği Bahçesi, Arasta Çarşısı, açık Avm’si, Nikâh Sarayı, Konferans ve Kongre Merkeziyle burası şehrin ve bölgenin cazibe merkezi olacak. Baharın gelmesiyle burası çeşit çeşit bitkilerle bir doğa şöleni haline dönüşecek Kristal Lagünümüzle birlikte.

Şimdiye kadar bize katılacağı bilgisini veren 25 ülke var, 2023’e kadar 50 ülke olacağını var sayıyoruz. Ziyaretçi ülkelerden gelenler arasında yatırımcılar da olacak. Üretimde Kahramanmaraşımız sayılı iller arasında. Burada birçok ticari anlaşma, işbirliği, ortak yatırımlar yapacaklar ve Kahramanmaraş kazanacak. Şehrimize 2 milyona yakın ziyaretçi bekliyoruz.

EXPO alanımızı yerinde görün müşahede edin istedik. Bir hayalimiz vardı ve gerçek oldu. İstedikten sonra yapamayacağımız bir şey yok bu hayatta. Gelecek nesillerimize bırakacak en güzel yatırım olarak şehrimizde yerini alacak EXPO 2023 Rekreasyon Alanı.

Aynı zamanda çevresinde başlattığımız imar çalışmaları ile Kahramanmaraş yeni bir silüet kazanmış olacak. Baraj sularının yaz aylarında çekilmesiyle oluşan kötü görüntüyü engellemek için buraya yapacağımız Baraj İçi Su Tutucu Sedde Aksı ile 4 mevsim su sabit kalacak. Çevresel ve ekolojik denge açısından da çevreye katkı sunduğumuz gibi burada güzel bir manzara oluşacak.

Bunların hepsini şehrimizin tanınırlığı ve bilinirliği artsın, marka değeri kazansın diye yapıyoruz. Bu proje hepimizin projesi. Sahip çıkacağız ve 2023’e hep birlikte hazırlanacağız.

Teşriflerinizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.”

Başkan Mahçiçek, Mimar ve Mühendislere EXPO 2023 Rekreasyon alanını gezdirerek projeyi anlattı. Çekilen hatıra fotoğrafları sonrası program noktalandı.

 

 

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER