© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Mahçiçek; Onikişubat’ta Yaşamak Çok Daha Güzel

11 Temmuz Dünya Nüfus Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, nüfus kayıtlarının, geçmişten geleceğe kimliğin ve kültürün devamlılığını sağlayan en önemli hazinelerden biri olduğunu ifade ederek, “Nüfusumuzun her sene artış göstermesinde ‘Onikişubat’ta yaşamak çok daha güzel’ hedefiyle yaptığımız çalışmalar neticesinde göç vermeden, göç almamızın büyük payı vardır” dedi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 11 Temmuz Dünya Nüfus Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajında, nüfus kayıtlarının önemli bir hazine olduğuna vurgu yapan Başkan Mahçiçek, şu ifadeleri kullandı; “Bir ülkedeki nüfusun sosyal, demografik ve ekonomik niteliklerine ilişkin bilgi derlemesini sağlayan nüfus kayıtlarından elde edilen istatistikler, bir milletin tarihî mirasını ortaya koyarak gelecekte kimliğinin ve kültürünün devamlılığının sağlanmasına hizmet etmektedir. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından, 1989 yılında dünya nüfusunun 5 milyar insana ulaştığı tarih olan 11 Temmuz 1987 tarihi ‘Dünya Nüfus Günü’ olarak kabul edilmiştir. Bu özel günde Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından her yıl nüfusun önemli konularını ele alan bir tema belirlenmekte ve bu temaya ilişkin farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Geçmişle gelecek arasında köprü kuran bu kayıtlar günümüzde ise toplumun ihtiyaçlarını karşılama ve vatandaşların hayatlarını daha iyi hale getirmeye yönelik politika ve planların oluşturulmasında kullanılan önemli bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

“Hayatın her anında vatandaşlarımızın hizmetindeyiz”

190 yıl öncesinde temelleri atılan ve “Hayatın Her Anında” vatandaşlarımızın yanında olan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü, sorumluluk bilinciyle yürüttüğü çalışmaları ve sahip olduğu teknolojik altyapısı ile elde ettiği sağlıklı bilgiler doğrultusunda, nüfusun günümüz ve gelecekteki demografik yapısı, genç ve yaşlı nüfusu ile göç verilerini bizlere sunarak yapılan planlamalarda önemli bir rol üstlenmektedir. İstatistiklere bakıldığında ülkemizin nüfusu 84 milyon 680 bin 273 kişi ile bir önceki yıla göre % 1,5 artmıştır. Dünya sıralamasında nüfusa göre 18’nci sırada yer alan ülkemizin, %15,3 ünü genç nüfus oluşturmaktadır. Kurucu Belediye Başkanı olarak göreve başladığımız 2014 yılında 357 bin 870 olan ilçemizin nüfusu, 2021 yılında 448 bin 317’ye yükselerek, yüzde 20 artış göstermiştir. Hiç şüphesiz bunda ‘Onikişubat’ta yaşamak çok daha güzel’ hedefiyle yaptığımız çalışmalar neticesinde göç vermeden, göç almamızın büyük payı vardır. Modern ve yaşanabilir ilçe standardını artırmaya yönelik çalışmalarımız gösteriyor ki, gelecekte de insanlarımızın ilçemize teveccühü ve yaşama isteği artacak, nüfusumuz çok daha yüksek sayılara erişecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, üstün hizmet ve sorumluluk anlayışı içerisinde fedakârca çalışan, mesai kavramı gözetmeden en kalbi duygularıyla güvenilir, etkin ve kaliteli hizmet sunan değerli nüfus personelimize gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, Dünya Nüfus Günü’nü kutluyorum.” dedi.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER