© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Mahçiçek; Sevgi, şefkat ve sabrın kaynağı annelerimizin günü kutlu olsun

Anneler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Başta şehit annelerimiz olmak üzere ömürlerini ailelerine vakfeden, her daim hürmetlerin en büyüğünü hak eden tüm annelerimizin ve anne adayı hanım kardeşlerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, ahirete irtihal edenleri rahmetle ve minnetle yâd ediyorum” dedi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 8 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Mesajında, Peygamber Efendimizin Hadis-i Şerif’i ışığında annelik makamının önemine dikkat çeken Başkan Mahçiçek, “Toplumumuzun temelini oluşturan aile, ailenin temel yapı taşı ise kıymetli annelerimizdir. ​Sevgi, şefkat, sabır ve fedakârlıkla sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde önemli bir sorumluluk üstlenen annelerimiz, şefkat dolu yürekleri ile bizleri adeta ilmek ilmek işleyerek hayatımıza yön vermiş ve bizlere her zaman yol gösterici olmuşlardır. Bizlere karşılıksız sevginin en güzelini vermişlerdir. Bizim düşüncemizde annelik aynı zamanda insanlık değerlerinin zirve noktasını temsil etmektedir. Nitekim Peygamber Efendimizin (SAV) ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ Hadis-i Şerif’i, annelik makamının ne denli yüce bir makam olduğunu bizlere anlatmıştır” dedi.

 

“Sağlıklı yetişmiş insanlar, güçlü annelerin terbiyesinden geçmiştir”

Annelerin, sınırsız sevginin, engin hoşgörünün, fedakârlığın, şefkatin, merhametin ve en masum duyguların sembolleri olduğunu vurgulayan Başkan Mahçiçek, “Yeri doldurulamayan, değeri hiçbir şeyle ölçülmeyen, tarifi imkânsız olan dünyadaki en yüce duygulardan birisidir annelik. Yani anne demek dünyada ki tüm güzellik ve değerlerin temerküz ederek tek kelimeyle ifade edilmesidir. Varlıklarıyla hayatımıza anlam kazandıran, dünyamızı zenginleştiren annelerimiz, aynı zamanda bizim ilk öğretmenimiz ve hayat boyu yol göstericimizdir. Bir başka ifadeyle sağlam yetişmiş insanlar ve sağlıklı ilişkiler kurabilen toplumlar, güçlü annelerin terbiyesinden geçmiştir. İyi bir insan, iyi bir toplum olmanın ilk şartı annelerin kadrini-kıymetini bilmek ve onları her zaman baş tacı yapmaktır. Bizleri daima koruyup kollayan, mutluluğumuzu kendi mutluluğu, üzüntümüzü kendi üzüntüsü bilen ve varlığıyla hayatımıza anlam kazandıran annelerimizin haklarını hiçbir şekilde ödeyemeyiz” açıklamalarında bulundu.

 

“Hürmetlerin en büyüğünü hak eden tüm annelerimizin gününü kutluyorum”

Mesajının devamında tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlayan Başkan Mahçiçek, şehit annelerini de unutmayarak, “Hayatının neredeyse her anında anne özlemi çeken biri olarak bu ülkenin her bir annesini kendi annem gibi görüyorum. İnsanlığın hoşgörü, fedakârlık ve dayanışma duygularını güçlendirmeye her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu bu günlerde, sevginin, sabrın ve şefkatin kaynağı olan tüm annelerimizi hürmetle selamlıyorum. Bu anlamda başta evlatlarını kucaklayamamanın hüznünü yaşayan, yüreği yaralı şehit annelerine ülkemiz ve milletimiz adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Ömürlerini ailelerine vakfeden, her daim hürmetlerin en büyüğünü hak eden tüm annelerimizin ve anne adayı tüm hanım kardeşlerimizin Anneler Günü’nü kutluyor; ahirete irtihal edenleri rahmetle ve minnetle yâd ediyorum” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER