Başkan Okay Esnafımız Turizmden Hak Ettiği Payı Alacak
GÜNDEMKahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, turizmin kalbi haline gelen kapalı çarşı esnafını ziyaret etti. Başkan Okay, ortaya koydukları proje ve çalışmalarla turizminin kalkınmasına katkı sağladıklarını hatırlatarak, “Esnafımız da turizmden hak etti payı alacak” dedi.
Kahramanmaraş’ın tarihi, kültürü ve doğasıyla turizmdeki potansiyeline dikkat çeken Başkan Okay, tarihi kapalı çarşı esnafını gezerek turizm noktasında yaptıkları çalışmaları anlattı.
Başkan Okay, turizm alt yapısı oluşturma adına Kahramanmaraş’ta çok önemli projelere imza attıklarının altını çizdi.
Bahtiyar Yokuşu, Mutfak Müzesi, Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, Dulkadiroğlu Konağı ve Kurtuluş mahallesi tarihi sokak iyileştirme projesinin turizme alt yapı oluşturduğunu aktaran Başkan Okay, Kahramanmaraş esnafının da bu noktada çok büyük kazanım elde edeceğini söyledi.
Tarihi kapalı çarşı esnafıyla sohbet eden Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kahramanmaraş’ımızın büyük bir turizm potansiyeli var. Göreve geldiğimiz günden bu yana da bu potansiyele dikkat çekiyoruz. Bu hususta çok önemli çalışmalara da imza attık. Yapmış olduğumuz bu çalışmalar adeta turizm vitrinimiz oldu. Özellikle Mutfak Müzesi, Bahtiyar Yokuşu ve restorasyonunu tamamladığımız diğer konaklarımız ziyaretçi akınına uğramaktadır. Tabi burada oluşacak olan turizm destinasyonundan esnafımızda çok büyük bir kazanım elde edecek. Kapalı çarşı ve çevresi şuanda bu yükü alıyor. Esnafımızın kazanması, ticaretinin artması bizleri memnun eder. Bu hususta elimizden gelen desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz.”
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.