© Haber Hanesi 2014 - 2025

Büyükşehir Nurhak’ta Konteyner Kentin Alt ve Üstyapısını Tamamlıyor

Büyükşehir Belediyesi, Nurhak ilçesi Kullar Mahallesi’ne inşa edilen ve 154 aileye barınma imkânı sağlayacak konteyner kentte altyapının ardından üstyapı çalışmalarını da tamamlıyor.

Şehrin ihya ve inşası noktasında çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezine ve ilçelere AFAD, kamu kurum ve kuruluşları ve kardeş belediyeler tarafından inşa edilen geçici konaklama merkezlerinde de alt ve üstyapı faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Nurhak ilçesi Kullar Mahallesi’ne kurulan konteyner kentte yürütülen asfalt çalışmalarında sona gelindi. Toplamda 154 aileye ev sahipliği yapacak geçici barınma merkezinde alt ve üstyapısı tamamlanan alanlara depremzedeler taşınmaya başladı. Kuzey İlçeleri Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, geçici barınma merkezinde asfalt imalatı, çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarının kısa süre içerisinde tamamlanacağı belirtildi.

İlginizi Çekebilir

KASKİ'den Su Kayıplarına Teknolojik Takip! Görünmeyen Arızalar Tek Tek Tespit Ediliyor

Kahramanmaraş'ta su kayıp ve kaçaklarını azaltmak için çalışmalarını sürdüren KASKİ, akustik dinleme teknolojisiyle yer altındaki görünmeyen sızıntıları tespit ederek içmesuyu kaynaklarının korunmasına katkı sağlıyor.

KASKİ’den Kritik Uyarı: Vefat Eden Abonelerin Su Kayıtları İptal Edilecek

KASKİ, vefat eden abonelere ait su aboneliklerinin devredilmesini istedi. 10 Temmuz'a kadar işlem yapılmazsa sayaçlar sökülecek.

Kahramanmaraş'ta Aile Faciası: Kayınpederinin Bıçakladığı Damat Yaşamını Yitirdi

Kahramanmaraş'ta kayınpederiyle tartışan 30 yaşındaki damat bıçaklanarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç yaşamını yitirdi.

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.

TÜM HABERLER