Büyükşehir ulaşımı iyileştiriyor
Kahramanmaraş HaberleriBüyükşehir Belediyesi, Afşin ve Ekinözü’nde kırsal mahallelere ulaşım sağlayan arterlerde deforme olan kısımları asfaltla tamir ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 2023 Ulaşım Yatırımları programı kapsamında şehir genelinde yol yenileme, bakım ve onarım çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Şehir merkezinin en işlek arterlerinde başlattığı asfalt atağını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde de ulaşımı iyileştirmek için faaliyetlerine devam ediyor. Kuzey İlçeleri Dairesi Başkanlığı’nca Afşin ve Ekinözü’nde bir dizi çalışma gerçekleştiriliyor. Afşin’de İğdemlik ve Çağılhan ile Ekinözü’nde Alişar, Kabaktepe ve Ambar mahallelerine ulaşım sağlayan arterlerde deforme olan kısımlar sıcak asfaltla tamir ediliyor. Yollarda bakım ve onarım çalışmaları hızla devam ederken Kuzey İlçeleri Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, ilçe merkezlerinin ve kırsal mahallelerin ulaşımının iyileştirilmesi noktasında çalışmaların artarak sürdüğü belirtildi.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.