Büyükşehir’den Çocuklara Tatil Hediyesi
GÜNDEMAra tatil boyunca minikler için birbirinden eğlenceli etkinlikler hazırladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Ara tatili değerlendirmek istedik. Bir hafta boyunca tiyatro gösterimlerinden masal saati ve boyama etkinliklerine kadar dolu dolu bir programımız var. Etkinliklerimize katılım gösteren değerli hemşehrilerimize ve etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ara tatilde olan çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Öğrencilerin daha eğlenceli ve verimli bir tatil dönemi geçirmelerini hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, tiyatro gösterileri, masal saati ve yüz boyama gibi birbirinden eğitici ve öğretici etkinlikleri miniklerle buluşturuyor. Bu kapsamda, ‘Karagöz – Hacivat’ oyunu çocuklar için perdelerini açtı. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tiyatro gösterisine çocuklar ve ebeveynleri yoğun ilgi gösterdi. Bir yandan eğlendirirken bir yandan da öğretici dersler vermeyi ihmal etmeyen oyun izleyicilerin beğenisini kazandı. Oyun öncesi gerçekleştirilen yüz boyama etkinliğinde de gönüllerince eğlenen miniklerin neşesi görülmeye değerdi.
Yoğun Katılım Var
Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde sahnelenen ‘Karagöz – Hacivat’ tiyatro gösterisini takip edenler arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’de vardı. Miniklerle ve aileleriyle sohbet eden Başkan Güngör, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Başkan Güngör, “Öncelikle şehrimizde düzenlenen kültür sanat etkinliklerini çok değerli bulduğumu ifade etmek istiyorum. Bu kapsamda, çeşitli etkinlikler düzenleyerek vatandaşlarımızla bir araya gelmeye gayret ediyoruz. Bu noktada da okulların ara tatile girmesini fırsat bilerek kıymetli yavrularımız için birbirinden eğlenceli etkinlikler düzenlemeye karar verdik. Bugün etkinliklerimize olan ilgiye bir kez daha şahit oluyoruz. Gerçekten salon tamamen dolmuş durumda. Etkinliklerimize katılım gösteren değerli hemşehrilerimize ve etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.