© Haber Hanesi 2014 - 2025

Celal Karatüre’nin sahne aldığı TÜGVA Yaz Okulları, kapanış programı ile sona erdi

Onikişubat Belediyesi ve TÜGVA iş birliğinde gerçekleştirilen Yaz Okulu programı, çocukların eğitim, spor, kültür, sanat ve milli-manevi değerlerle iç içe geçirdiği dolu dolu bir yaz döneminin ardından coşkulu bir finalle tamamlandı.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen Yaz Okulları’nın Kahramanmaraş kapanış programı, Onikişubat’ta gerçekleştirildi. 3 binden fazla öğrencinin katılım sağladığı programda gençler, yaz boyunca edindikleri bilgi, beceri ve güzel hatıraları hep birlikte paylaşırken; eğitim, kültür, sanat, spor ve milli-manevi değerler ekseninde gerçekleştirilen çalışmaların finali coşkuyla yapıldı.


Programa AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Tuba Köksal, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Evliya, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ali Çam, AK Parti Onikişubat önceki dönem İlçe Başkanı Mücahit Kara, TÜGVA Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Zorlu, AK Parti teşkilat mensupları, öğrenciler, aileler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, TÜGVA tarafından hazırlanan tanıtım filminin gösterimiyle devam etti. Program boyunca öğrencilerin hazırladığı toplu gösteriler sahnelenirken, çeşitli etkinlikler ve konser programıyla yaz okulunun kapanışı gerçekleştirildi.

Zorlu: “Güçlü Türkiye’nin yolu, güçlü gençlikten geçer”
TÜGVA Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Zorlu ise yaz okullarının yalnızca eğitim faaliyetlerinden ibaret olmadığını belirterek, öğrencilerin yaz boyunca dostluk, kardeşlik, bilgi, ahlak, spor ve sosyal faaliyetlerle dolu bir süreç geçirdiğini söyledi.
Zorlu, güçlü bir Türkiye’nin geleceğinin güçlü bir gençliğin yetişmesinden geçtiğini ifade ederek, inançlı, ahlaklı, özgüvenli ve kendine güvenen gençlerin milletin en büyük hazinesi olduğunu dile getirdi.
Yaz okullarının hayata geçirilmesinde emeği bulunan yöneticilere, öğretmenlere, eğitmenlere, gönüllülere ve teşkilat mensuplarına teşekkür eden Zorlu, programa verdikleri destek dolayısıyla Onikişubat Belediyesi’ne de teşekkür etti.

TÜGVA, 81 İlde 700 bin öğrenciye yaz okulu coşkusunu yaşattı
TÜGVA Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Malik Taylan da programda yaptığı konuşmada, yaz okullarının Türkiye genelindeki çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi.
TÜGVA’nın 81 ilde gerçekleştirdiği yaz okullarına bu yıl 700 binin üzerinde başvuru alındığını belirten Taylan, programların gençlerin eğitimine, kişisel gelişimine ve sosyal hayatına önemli katkılar sunduğunu ifade etti.
Yaz okullarında Kur’an-ı Kerim eğitimine de büyük önem verildiğini belirten Taylan, çok sayıda öğrencinin bu süreçte Kur’an-ı Kerim okumaya geçtiğini söyledi. Taylan, yaz okullarında kurulan arkadaşlıkların, edinilen kazanımların ve gençlere aktarılan değerlerin hayat boyunca taşınması gerektiğini vurguladı.

“Geleceğe yapılan en büyük yatırım gençlerimize yapılan yatırımdır”
Programda konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, TÜGVA Yaz Okulu’nun yalnızca bir eğitim programı olmadığını, çocukların sosyal, kültürel, sportif ve ahlaki yönden gelişimlerine katkı sağlayan önemli bir çalışma olduğunu ifade etti.


3 binden fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen yaz okulunun, geleceğe dair önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Başkan Toptaş, gençlerin yüzlerindeki mutluluğun programın en güzel sonucu olduğunu belirtti. Toptaş, “Geleceğe yapılan en büyük yatırım, çocuklarımıza ve gençlerimize yapılan yatırımdır” anlayışıyla gençlere yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti.
Onikişubat Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da TÜGVA Yaz Okulu’na destek verdiklerini ifade eden Başkan Toptaş; belediyenin imkânlarının gençlerin hizmetine sunulduğunu, yüzme havuzları ve Bilgi ve Kültür Evleri başta olmak üzere çeşitli alanlarda eğitim ve sosyal faaliyetlere katkı sağlandığını belirtti.
Gençlere de seslenen Toptaş, onların kendilerine güvenmelerini, hayallerinin peşinden gitmelerini, çok okumalarını ve kendilerini sürekli geliştirmelerini istedi. Gençlerin bilimden teknolojiye, sanattan spora kadar hayatın her alanında başarılı olmaları gerektiğini belirten Toptaş, bununla birlikte milli ve manevi değerlerin, tarih ve köklerle bağın daima korunması gerektiğini vurguladı.

 Köksal: “Gençlere Verilen Özgüven Çok Kıymetli”
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Tuba Köksal ise TÜGVA Yaz Okulları’nın düzenlenmesinde emeği bulunanlara ve çocuklarını programa gönderen ailelere teşekkür etti.
Çocukların yaz dönemini eğitim ve gelişim faaliyetleriyle değerlendirmesini sağlayan ailelerin önemli bir sorumluluk üstlendiğini belirten Köksal, gençlerin vatan ve millet sevgisiyle yetişmesinin önemine dikkat çekti.


Türkiye’nin savunma sanayisinde son yıllarda kat ettiği mesafeye de değinen Köksal, gençlerin özgüvenli yetişmesinin ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Köksal, gençlere yönelik eğitim ve gelişim faaliyetlerinin Türkiye’nin yarınlarına yapılan önemli yatırımlar arasında yer aldığını söyledi.


Konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladığı toplu gösteriler ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Celal Karatüre konseriyle devam eden programda gençler ve aileler keyifli anlar yaşadı.

İlginizi Çekebilir

Ayla Kara’nın Adı Kahramanmaraş’ta Yaşatılacak! Fen Lisesinin İsmi Değişti

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Ayser Çalık Ortaokulunda meydana gelen silahlı saldırıda öğrencilerini korumaya çalışırken hayatını kaybeden Matematik Öğretmeni Ayla Kara’nın adının yaşatılması amacıyla yaptığı başvuru olumlu sonuçlandı. Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesinin adı, TOBB Yönetim Kurulu kararıyla “Kahramanmaraş TOBB Şehit Öğretmen Ayla Kara Fen Lisesi” olarak değiştirildi.

Filenin Sultanlarının Avrupa Şampiyonası Heyecanı KAFUM’da Dev Ekranda

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Avrupa Şampiyonası A Grubu’ndaki ilk maçı, Büyükşehir Belediyesi tarafından KAFUM’da dev ekrana taşınıyor. Filenin Sultanları’nın Letonya karşısındaki mücadelesi, bugün saat 19.00’da sporseverlerle birlikte takip edilecek.

Semicenk Konseri, Sanatçının Sağlık Sorunları Nedeniyle 26 Ağustos’a Ertelendi!

Kahramanmaraş Geleneksel Ağustos Fuarı kapsamında bugün gerçekleştirilmesi planlanan Semicenk konseri sanatçının yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 26 Ağustos Çarşamba gününe ertelendi.

Kahramanmaraş Büyükşehir’in Kadın Goalball Takımı Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Finalde

Almanya’nın Rostock kentinde düzenlenen Goalball Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kadın Goalball Takımı, grup aşamasında elde ettiği 2 galibiyetle adını çeyrek finale yazdırdı. Takım, Türkiye’nin kulüp bazında henüz kazanamadığı Avrupa Şampiyonlar Ligi kupasını şehre getirmek için mücadelesini sürdürüyor.

Kahramanmaraş Dahil 20 İlde Dev Operasyon! 6 Milyon 747 Bin Kök Kenevir ve Skunk İmha Edildi

Kahramanmaraş dahil 20 ilde operasyon düzenlendi. 580 kg yasaklı madde ve 62 bin 180 hap ele geçirildi, 6 milyon 747 bin kök imha edildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir’in KPSS Genel Tekrar Kampı Türkçe ile Noktalandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin KPSS’ye hazırlanan gençlere yönelik düzenlediği Genel Tekrar Kampı, Türkçe eğitimiyle tamamlandı. Dört gün süren kampta adaylar, alanında uzman eğitimcilerden sınav odaklı konu anlatımı, soru çözüm teknikleri ve önemli püf noktaları öğrenme fırsatı buldu.

TÜM HABERLER