© Haber Hanesi 2014 - 2025

“Çevresel kirleticilerin artması nedeni ile hastalıklarda artışlar görülmektedir”

Kahramanmaraş Tabipler Odası Başkanı Lütfi Tiyekli, “Çevresel kirleticilerin artması nedeni ile hastalıklarda artışlar görülmektedir. Asbest tehlikesi bu şehri tehdit etmektedir.” dedi.

Maraş’ına Sahip Çık Hareketi, 6 Şubat depremleri sonrası yaptığı açıklamalarla şehrin sorunlarını dile getirmeye devam ediyor. Yapılan çalışmalar hakkında bünyesinde bulunan STK Başkanları tarafından teknik konularda açıklama yapıldı.

Tiyekli yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Deprem nedeni ile Kahramanmaraş’ta sağlık hizmetlerine ulaşım isteği artmış iken maalesef sağlığa erişim zorlaşmıştır. Bugün Kahramanmaraş ta kalp krizi geçiren hastalar il dışına sevk edilmektedir.

Sağlık hizmetinin en önemli unsuru olan yetişmiş insan gücü göçü yaşanmakta, hekimlerimiz şehirden ayrılmaktadır. Barınma sorunu ve maddi kaygılar nedeni ile yeni yetişmiş insan gücü gelmemektedir.

Hastalarımıza hizmet verilecek yatak kapasitesinin çoğunluğunu deprem nedeni ile kaybetmiş durumdayız. Hem kamu hem özel sektör hastanelerimiz ciddi anlamda kapasite kaybına uğramıştır. İvedi şekilde yatak kapasitesi artırılmazsa kış dönemi çok zorlu geçecektir.

Yeni kamu hastaneleri ivedi yapılmalı özel sektör yatırımları teşvik edilmelidir.

Çevresel kirleticilerin artması nedeni ile hastalıklarda artışlar görülmektedir. Asbest tehlikesi bu şehri tehdit etmektedir.

Bugün çok az bir maliyetle, sulama ve maske, önletebileceğimiz hastalıklar için 15 yıl sonra milyonlar harcayacağız.

Yıllar önce basit tedbirleri almadığımız, ufak maliyetlerden kaçındığımız için binlerce can gitti, şehrim iz yıkıldı. Aşı ile önlenebilen hastalıklarda özelikle göçmen nüfus yönünden riskimiz artmıştır. Şehrimizde kızamık vakaları görülmektedir.

İşçi sağlığı konusunda çok gerilere gitmiş durumdayız. Yıkımlarda çevresel kirleticilere maruz kalan işçilerin ileriki dönemlerde artmış solunum sistemi hastalıkları ve kanser riski altındadır. Kurallara uyulmadığı ve yeterince tedbir alınmadığı için iş kazaları yaşanmaktadır.

Çözüm üretilmesi sonucunda istişare kapıları kapatılmış sorunların ötelenmesinden başka bir eylem yapılmamaktadır.”

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş’ta Ayser Çalık Ortaokulu Davasında Tahliye Kararı! Aileler Tepkili

Ayser Çalık Ortaokulu saldırısı davasında verilen tahliye kararı ailelerin tepkisine yol açtı. Duruşma 4 Aralık’a ertelenirken itiraz açıklaması geldi.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Ballıca’da Asfalt Mesaisini Durmaksızın Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Ballıca Mahallesi’nde sıcak asfalt mesaisini sürdürüyor. Ekipler, 10 bin 4’üncü sokağı sıcak asfalt ile buluşturuyor.

Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Onikişubat’ta ziyarete açıldı

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ile Kahramanmaraş İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenen Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Sergisi, düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (sav), Ehl-i Beyt’e, Ashab-ı Kiram’a ve İslam tarihinin önemli şahsiyetlerine ait 150’nin üzerinde mukaddes emanet ile farklı dönemlere ait Kâbe örtülerinin yer aldığı sergi, 13 Eylül 2026 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Sarıçukur Yolunu Tamamen Yeniledi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu ve Onikişubat’ın sınır mahallelerinin şehir merkeziyle bağlantısını sağlayan 5 kilometrelik arterde çalışmalarını tamamladı. 40 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen güzergâhta 14 bin ton sıcak asfalt kullanıldı. Yol çizgi çalışmalarının da tamamlandığı yol, daha güvenli ve konforlu hale getirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Göksun’da Sosyal Alanların Ulaşımını Yeniliyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun’da vatandaşların yoğun olarak kullandığı hizmet noktalarının ulaşım konforunu artırmaya devam ediyor. Devlet Hastanesi ve kaymakamlık binasının ardından şimdi de İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile bölgedeki spor tesislerinin çevresinde sıcak asfalt serimi yapılıyor.

Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.

TÜM HABERLER