CHP'li Öztunç, Dulkadiroğlu İlçesinde Merhum Sevim Şirikçi'ye Yapılan Vefasızlığı Bakan Özer'e Sordu!
GÜNDEMCHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Dulkadiroğlu ilçesinde Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Moda Tasarım ve Teknolojileri bölümünün kapatılmasına tepki gösterdi.
Okula adını veren bağışçı merhum Sevim Şirikçi'nin söz konusu bölümden mezun olduğunu ve vasiyete aykırı hareket edilerek vefasızlık yapıldığını belirten CHP'li Ali Öztunç, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yazılı olarak cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sundu.
"BÖLÜMÜN KAPATILMASINDAKİ KAMU YARARI NEDİR?"
Öztunç, Bakan Özer'e, "Pandemi döneminde 1.700.000 (bir milyon yedi yüz bin) adet maske üreten, eğitmen ve öğrencilerine üstün başarı belgesi layık görülen, şehrin kültürel faaliyetlerinde etkin bir şekilde görev almış ve sektöre yüzlerce öğrenci yetiştirmiş, 4 adet tam donanımlı atölyesi bulunan, teknik donanım ve eğitim kadrosu olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerini eksiksiz olarak sürdürebilecek durumdaki bu bölümün kapatılmasındaki kamu yararı nedir?" sorusunu yöneltti.
Öztunç'un önergesi ve kamuoyu adına yanıt beklediği sorular şu şekilde oldu:
Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesinde bulunan 1942 yılından beri 80 yıllık eğitim geçmişi olan 4 atölye, tam donanım ve 9 öğretmeni olan Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Moda Tasarım ve Teknolojileri Bölümü kapatılarak il sınırları içeresinde diğer meslek liselerindeki bölümlerle birleştirilme kararı alınmıştır. Okula adını veren; Merhum, Sevim ŞİRİKÇİ kapatılmak istenen bölüm mezunu olduğu için okulu yaptırarak Millî Eğitim Bakanlığına bağışlamıştır. Bağışçının vasiyetine aykırı davranılarak mezun olduğu bölümün kapatılması vefasızlıktır.
Buna istinaden;
- Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Moda Tasarım ve Teknolojileri Bölümünün kapatılma gerekçesi nedir? Bu bölümü kapatma kararı alınırken, okulu yaptırıp Millî Eğitim Bakanlığına bağışlayan ve moda tasarım ve teknolojileri bölümü mezunu olan Sevim Şirikçi’nin yasal varislerinden izin alınmış mıdır? Bölümün kapatılma kararı bağışçının anısına saygısızlık değil midir?
- Bu karar, eğitim öğretim yılının başlamış olması sebebi ile öğretmen ve öğrencilerimizin mağduriyetine, eğitim ve öğretimin aksamasına sebep olmayacak mıdır?
- Pandemi döneminde 1.700.000 (bir milyon yedi yüz bin) adet maske üreten, eğitmen ve öğrencilerine üstün başarı belgesi layık görülen, şehrin kültürel faaliyetlerinde etkin bir şekilde görev almış ve sektöre yüzlerce öğrenci yetiştirmiş, 4 adet tam donanımlı atölyesi bulunan, teknik donanım ve eğitim kadrosu olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerini eksiksiz olarak sürdürebilecek durumdaki bu bölümün kapatılmasındaki kamu yararı nedir?
- Bölümün kapatılarak nakil edileceği söylenen okulun atölye, sınıf ve alt yapı kapasitesinin yetersiz olduğu, öğretmen ve öğrencilerin mevcut durumdan daha zor ve yetersiz koşullarda eğitim göreceğini belirten öğretmenlerin görüşleri neden dikkate alınmamıştır?
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.