© Haber Hanesi 2014 - 2025

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kahramanmaraş Her Zaman Yanımızda Olmuştur”

Bir dizi program için Kahramanmaraş’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen toplu açılışta ‘edelere’ seslendi, “Kahramanmaraşlıların 19 yıldır girdiğimiz her mücadelede olduğu gibi, bu hedeflerimize giden yolda hep yanımızda olacağına yürekten inanıyorum. Buradaki gibi birliğimiz ve beraberliğimiz sürdüğü sürece ülkemizin önünü kesmeye kimsenin gücü yetmez. Türkiye’nin kalem kaşı, köşe taşı, tarihler inşa ettiren ustabaşı Kahramanmaraş bizleri yine bağrına bastı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta bir dizi program gerçekleştirdi. İlk olarak AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi’nde konuşan Erdoğan, Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Milli İrade Meydanı’ndaki programda Erdoğan’ı, binlerce vatandaş karşıladı. Gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Dünya liderimiz, Cumhurbaşkanımız misafirimiz oldu. Sayın Cumhurbaşkanımıza kahraman şehrimize hoş geldiniz diyorum. Kıymetli hemşehrilerim, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensip ve takdiriyle, sizlerin teveccühüyle üstlendiğimiz bu görevde iki buçuk yılı geride bıraktık. Bütün gayretimiz Kahramanmaraş’ımız için oldu. Göreve gelir gelmez, mali yapımızı disipline ettik. Tüm paydaşlarımızla önceliklerimizi belirledik. Dünyayı etkileyen pandemi sürecine rağmen iki yılda yaptığımız 300 milyon TL yatırımı, bu yıl rekor bir artışla 700 Milyon TL’ye çıkardık. Kahramanmaraş’ın potansiyelini ortaya çıkarmak için gece gündüz çalıştık. Kalkınma yerelde başlar dedik, şehrimizin tüm önceliklerini birer birer yerine getirdik. Şehrimize en iyiyi kazandırmaya gayret ediyoruz. Kahramanmaraş’ı çok seviyorum, bu şehrin evladı olmaktan onur duyuyorum. Bu şehre, hemşehrilerime hizmet etmekten gurur duyuyorum” diye konuştu.

 

Yedi Güzel Adamın Şehri

Toplu Açılış Töreni’nin devamında kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kahramanlığın kitabını yazan Maraş’tayız. Türkiye’nin kalem taşı, köşe taşı tarihler inşa ettiren ustabaşı Kahramanmaraş bizleri yine bağrına bastı. Sanatı söz olan şairlerin şehrinde gençlerimizle şiir konuşacağız. Burası Yedi Güzel Adam’ın şehridir, hepsi de birbirinden güzel 1 Milyon 200 Bin güzel adamın şehridir” ifadelerini kullandı. Kahramanmaraş programındaki ertelenmeye dair bilgi aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aslında bu buluşmayı haftalar öncesinden planlamıştık. Ancak yurdumuzda şehirlerimizde afetler meydana geldi, ertelemek durumunda kaldık” dedi.

 

Edeler Hep Yanımızda Oldu

Konuşmasını Abdurrahim Karakoç’un Dosta Doğru şiirinden alıntıyla sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kahramanmaraşlıların 19 yıldır girdiğimiz her mücadelede olduğu gibi, bu hedeflerimize giden yolda hep yanımızda olacağına yürekten inanıyorum. Buradaki gibi birliğimiz ve beraberliğimiz sürdüğü sürece ülkemizin önünü kesmeye kimsenin gücü yetmez. Biz, Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Kahramanmaraş bugün namus günüdür diyerek başlattığı mücadeleyi 101. yıl önce tamamlayarak adını tarihe yazdırmıştı. Biz de bugün aynı mücadeleyi her alanda yürütüyoruz. Maraş kıyamının kahramanları Sütçü İmam, Aslan Bey, Senem Ayşe ve daha binlerce şehidimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Rabbim bize bu kadim mücadeleyi, bizlerden sonra gelecek olanlara miras bırakmayı nasip eylesin” diye konuştu.

 

106 Proje 1,7 Milyar TL Yatırım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının devamında kentte yapılan yatırımları anlattı, “Pandemi sürecine rağmen bir yandan yeni yatırımlar hayata geçirdik, bir yandan yeni projelerimizi hizmete aldık. Sadece Kahramanmaraş’ta yaptığımız yatırım miktarı 1,7 Milyar TL oldu. Bakanlıklarımızın sağlıktan, toplu konutlara, yurtlardan, okullara, hastanelerden, sanayi ve arıtma tesislerine kadar hayata geçirdiği yatırımlarımızı bugün resmen hizmete alıyoruz. Tüm bu yatırım ve hizmetlerin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Belediyelerimizin gayretleri sayesinde Kahramanmaraş’ta hamdolsun bir kalkınma hamlesi gerçekleştirdik. Kuyumcukent İhtisas Sanayi Sitesi bunun en net örneklerindendir. Son 19 yılda toplamda 38 katrilyon lira yatırımı kahraman şehrimize kazandırdık. Kahramanmaraş’ta 5 ayrı projemizle 2 binin üzerinde konut yapıyoruz, bu konutları 2022 yılına kadar tamamlıyoruz. Şehrimizde 5 millet bahçesi projemiz vardı, bunların 4’ünü bugün hizmete alıyoruz”. Raylı sistemler ile ilgili bir de müjde veren Erdoğan, “Hızlı tren için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu projeyle Kahramanmaraş Gaziantep arası 53 dakikaya inecek” dedi. Erdoğan, tek gayesinin Türkiye’yi her alanda en yüksek seviyeye çıkmış olarak görmek olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER