Depremzede Üniversiteliler İçin Eğitimde Esneklik Devam Edecek
Kahramanmaraş HaberleriYükseköğretim Kurulu (YÖK), depremden etkilenen üniversite öğrencilerinin eğitim hayatlarında mağduriyet yaşamamaları için tanınan “özel öğrencilik” uygulamasını bir yıl daha uzattı.
Yükseköğretim Kurulu, deprem bölgesindeki öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için uygulanan özel öğrencilik hakkının 1 yıl daha geçerli olacağını duyurdu.
Karar, YÖK Yürütme Kurulu toplantısında oy birliği ile alındı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Depremzede bir öğrencimizin talebi üzerine konuyu görüştük. Özel öğrencilik hakkı 2025-2026 eğitim öğretim yılında da devam edecek” ifadelerini kullandı.
Bu kapsamda, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki üniversitelerde kayıtlı öğrenciler, başka üniversitelerde eğitimlerine “özel öğrenci” olarak devam edebilecek. Uygulama sayesinde depremden etkilenen gençlerin eğitim hayatlarında süreklilik sağlanmış olacak.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.