© Haber Hanesi 2014 - 2025

Deva Partisi Kahramanmaraş İlçe Kongreleri Hız Kesmeden Devam Ediyor

Deva Partisi Kahramanmaraş teşkilatı İlçe Kongrelerine devam ediyor. Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kahramanmaraş'ta ikinci kongresini Türkoğlu İlçesi'nde gerçekleştirdi. Türkoğlu İlçe Başkanlığı'nda gerçekleştirilen Türkoğlu 1.Olağan İlçe kongresine; İl Başkanı Uzm.Dr.İrfan Karatutlu, Onikişubat İlçe Başkanı Ali İhsan Etli, Elbistan İlçe Başkanı Muhammed Şahin, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Salih Dökme, Afşin İlçe Başkanı Mevlüt Kır, Nurhak İlçe Başkanı Ahmet Kurt, Çağlayancerit İlçe Başkanı Küçük Mehmet Yıldızlı, İl ve ilçelerden Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda davetli ve partili katıldı.

Kongre şehitlerimiz hatırasına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın kongreye gönderdiği özel mesaj davetlilere okundu. Daha sonra ise açılış konuşmalarına geçildi. 

Açılış konuşmasını Deva Partisi Türkoğlu İlçe Başkanı Av.Kazım Kuncan'ın yaptığı kongrede söz alan Kahramanmaraş Kurucu İl Başkanı Uzm.Dr.İrfan Karatutlu: "Öncelikle son bir hafta içinde siyasetçi ve gazetecilere yapılan fiili saldırıları kınıyorum. Gerek Gelecek Partisi Genel Başkan yardımcısı Selçuk Özdağ’a, gerek Yeniçağ Gazetesi yazarı Orhan Uğurluoğlu’na, gerekse KRT TV program yapımcısı Afşin Hatipoğlu’na yapılan saldırılar ülkenin demokratik seviyesinin gerilere götürüldüğünün en bariz örneğidir. Hukukun konuyla ilgili gereğini yapmasını bekliyoruz. Adaletin ve hukukun ağır aksak işlediği bir yerde güvenden bahsedilemez. Güvenin olmadığı ortamda ekonomik gelişmeden, sosyal refahtan söz edilemez. Bu kongre ilçe olarak ikinci kongremiz. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah en kısa zamanda merkez ilçelerimiz başta olmak üzere diğer ilçelerimizin de kongresini yapmış olacağız. Türkoğlu, sanayileşmenin getirdiği sorunlarla uğraşmaya başlamıştır. Yaşanan çevre kirliliği gittikçe artmaktadır. Ekilebilir kıymetli tarım arazilerine fabrika izni verilmesi kararı tekrar değerlendirilmelidir. Bu şehrin insanlarının çoğunluğunun yaşam alanlarına yakın bölgelere ve de batı rüzgârının geldiği yöne organize sanayi tesisleri kurmak, çöplük işleme tesisleri yapmak ve mezarlık yeri açmak, haksız imar rantı oluşturmak Kahramanmaraş’ın son otuz yılını yöneten kendilerine dindar-muhafazakâr denen yerel yöneticilere nasip olmuştur. Şehrin gelmişini, geçmişini ve geleceğini kirleten bu zihniyet, evlerine, işyerlerine çekilerek sorumluluklarından kurtulamazlar. Gerekçeleri ne olursa olsun, onların öncelikle toplumsal özürlerini Kahramanmaraş kamuoyu önünde dilemeleri gerekmektedir." diyerek sözlerini tamamladı.

Ardından divan oluşturularak seçime geçildi. Divan başkanlığını Mehmet Bayır, Divan başkan yardımcılığını Türkan Melike Gemalmaz, Katip üyeliğini ise İbrahim Sarıkaya'nın yaptığı seçimde oyların tamamını alan Avukat Kazım Kuncan resmi olarak Deva Partisi Türkoğlu İlçe Başkanı seçildi.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER