Diyanet’e Atamalardaki Farklı Uygulamalar Ve Boş Kalan Engelli Kadroları Meclis Gündeminde
GÜNDEMCumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın E - KPSS ile olan atamalarda KPSS ile olan atamalardan farklı bir uygulama ortaya koyarak İmam Hatip ve ön lisans İlahiyat mezunlarından çeşitli belgeler talep etmesi, bu uygulamanın diğer sınava giren lisans İlahiyat mezunlarıyla arada eşitsizlik yaratması ve mevcut durumun engelli kadrolarının boş kalmasına neden olmasını TBMM gündemine taşıdı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, boş kalan Diyanet bünyesindeki engelli kadrolarına dikkat çekerek, konuyu Meclis gündemine getirdi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yazılı olarak cevaplandırması istemiyle önerge hazırlayan CHP’li Ali Öztunç, “Diyanet İşleri Başkanlığı, normal KPSS atamalarında hafızlık belgesi şartı istemiyorken, E- KPSS atamalarında ilahiyat ön lisans ve imam hatip liseleri mezunlarından hafızlık şartı istemesinin gerekçesi nedir?” sorusuna cevap aradı.
“Boş Olan Engelli Kadro Sayısı Ne Kadar?”
Öztunç’un önergesi ve kamuoyu adına yanıt beklediği sorular şu şekilde oldu:
Diyanet İşleri Başkanlığı normal KPSS atamalarında hafızlık belgesi şartı istemiyorken, E-KPSS atamalarında imam hatip, müezzin ve kuran kursu öğreticiliği yapacak ilahiyat ön lisans ve imam hatip lisesi mezunlarından hafızlık şartı istemektedir. Bu şartın özellikle E-KPSS atamalarında ilahiyat lisans mezunlarından istenmemesi eşitsizlik yaratmakta ve Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki engelli kadroları boş kalmaktadır.
Buna istinaden;
- Diyanet İşleri Başkanlığı, normal KPSS atamalarında hafızlık belgesi şartı istemiyorken E- KPSS atamalarında ilahiyat ön lisans ve imam hatip liseleri mezunlarından hafızlık şartı istemesinin gerekçesi nedir?
- E- KPSS atamalarında ilahiyat ön lisans ve imam hatip liseleri mezunlarından istenilen hafızlık şartının kaldırılması yönünde bir çalışmanız olacak mıdır?
- Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki toplam engelli kadro sayısı kaçtır? Bu kadroların kaçı doludur? Boş olan engelli kadro sayısı ne kadardır?
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.