© Haber Hanesi 2014 - 2025

Duayen Gazeteci Çicek'e Yeni Görev

SANKO Holding Basın Danışmanı Cengiz Halil Çiçek, ekonomi gazetecilerinin Türkiye’deki en etkin sivil toplum kuruluşu olan Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin (EGD) Yüksek İstişare Kurulu’na seçildi.

EGD Gaziantep Temsilciliği görevini de yürüten Çiçek, Bursa’da yayınlanan Ekometre Gazetesi’nin genel yayın yönetmeni Kenan Sertalp ile EGD Yüksek İstişare Kurulu’na Anadolu’dan ilk kez giren iki gazeteci oldu.

 

EGD Başkanı Celal Toprak, Anadolu’daki birçok yayın kuruluşu ve gazetecinin ekonomi gazeteciliğinin gelişimine önemli katkı sağladığını belirterek, “EGD olarak gerçekleştirdiğimiz faaliyetlere Anadolu’dan önemli destek alıyoruz. Pandemi sürecinde Türkiye’nin dört bir yanındaki kentlerin ekonomi yöneticilerini ekonomi gazetecileriyle görüntülü platformlarda bir araya getiriyoruz” dedi.

 

Son dönemde her hafta gerçekleştirdikleri “Türkiye Ekonomiyi Konuşuyor” adlı etkinliğin Anadolu’nun ekonomi nabzını tutan en etkin programlardan biri olduğunu kaydeden Toprak, “Birlikten güç doğacağına inanarak, iş dünyasıyla ekonomi gazeteciliğinin entegrasyonuna katkı sağlamak, Türkiye’de herkesin ekonomiyi gündeminin en üst sırasına almasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Toprak, “EGD Yönetim Kurulu iki değerli arkadaşımız, Cengiz Halil Çiçek ve Kenan Sertalp’i Yüksek İstişare Kurulu’na seçti. Kendilerini kutluyorum” diye konuştu.

 

EKONOMİ GAZETECİLİĞİNİN DUAYENLERİ

EGD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Uluğtürkan da EGD’nin Türkiye’nin üreten şehirlerinde temsilcilikler oluşturduğuna vurgu yaparak, “Bu hamlemiz şehirlerin sesinin etkin duyurulmasını sağladığı gibi, ekonomi gazeteciliğinin Türkiye’de gelişimine büyük katkı sunacaktır” ifadelerine yer verdi.

 

Uluğtürkan, Cengiz Halil Çiçek ve Kenan Sertalp’in seçildiği Yüksek İstişare Kurulu’nda Vahap Munyar, Şeref Oğuz, Hakan Güldağ, Abdurrahman Yıldırım, Rüştü Bozkurt, Kerem Alkin, Emin Çapa, Ali Çağatay, Günseli Özen, Jale Özgentürk, Ruhi Sanyer, Recep Erçin gibi ekonomi gazeteciliğinin duayen isimlerinin bulunduğunu söyledi.

 

CENGİZ HALİL ÇİÇEK

Adıyaman Gölbaşı 7 Şubat 1961 doğumlu. 15 Aralık 1978’de Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birlikleri’nde, Ağustos 1984 tarihinde Gaziantep Zafer, 2 Mart 1985’te Gaziantep Yeni Gazete’de çalışmaya başladı. 30 Eylül 1987’de görev aldığı Anadolu Ajansı’ndan, 31 Ocak 2003’te Gaziantep Bölge Müdürü olarak emekli oldu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 2000 yılında açtığı yarışmada “Çevre – Eğitim” dalında “Yılın Gazetecisi” seçildi. 4 Mart 2003’ten itibaren SANKO Holding’te Basın Danışmanlığı görevini yürütmektedir.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER