Dulkadiroğlu Belediyesi Meclisinde İmar, Eğitim ve Temizlik Masaya Yatırıldı
Kahramanmaraş HaberleriDulkadiroğlu Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Mehmet Akpınar başkanlığında ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda ilçenin geleceğini yakından ilgilendiren imar, eğitim, temizlik ve hizmet alımı konuları ele alındı.
Toplantının önemli gündem başlıkları arasında, Kahramanmaraş-Çağlayancerit yolu güneyinde kalan ve uygulama imar planı bulunmayan alanlardaki yapılaşma ve ifraz talepleri yer aldı.
Tarım alanlarının korunması amacıyla söz konusu taleplerde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden uygun görüş alınması, diğer hususlarda ise ilgili kanun, yönetmelik ve mevzuat hükümlerinin uygulanması konusu meclis üyelerinin değerlendirmesine sunuldu.
Toplantıda ayrıca uygulama imar planı değişikliği teklifleri ile ilçenin planlı şehirleşmesine yönelik diğer imar konuları da görüşüldü.
EĞİTİMDEN TEMİZLİĞE ÖNEMLİ KARARLAR
Meclis gündeminde eğitime destek kurslarının düzenlenmesine yönelik çalışmalar da ele alındı. Öğrencilere yönelik eğitim hizmetlerinin geliştirilmesi ve mevcut imkânların daha etkin kullanılması konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.
İlçe genelinde yürütülen belediye hizmetlerinin kesintisiz sürdürülebilmesi amacıyla kamyon ve iş makinesi kiralama hizmeti alımı görüşülürken, temizlik hizmetlerinin güçlendirilmesine yönelik protokol ve çöp toplama aracı alınması konusu da meclis gündeminde yer aldı.
GÜNDEM MADDELERİ KARARA BAĞLANDI
Bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin görüşülmesiyle başlayan toplantıda, gündemde bulunan maddeler meclis üyelerinin görüş ve değerlendirmeleri doğrultusunda ele alınarak karara bağlandı.
Toplantının, ilçenin planlı gelişimi, hizmet kapasitesinin artırılması ve vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması açısından önemli kararların alınmasına zemin hazırladığı belirtildi.
İlginizi Çekebilir
Vali Ünlüer ve Başkan Görgel’den Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ziyaret
Ankara temasları kapsamında Vali Mükerrem Ünlüer ile Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu’yu ziyaret eden Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, binlerce yıllık geçmişiyle önemli bir medeniyet şehridir. Bu kadim mirası korumak ve geleceğe taşımak için tüm kurumlarımızla güçlü bir iş birliği içerisinde çalışmayı sürdürüyoruz. Nazik ev sahiplikleri ve yakın ilgileri dolayısıyla Vakıflar Genel Müdürümüz Sayın Sinan Aksu'ya teşekkür ediyorum” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Gazneliler Caddesi’nde Son Kat Asfalt Serimini Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Gazi Paşa Mahallesi’ndeki Gazneliler Caddesi’nde son kat asfalt çalışmalarına başladı. Daha önce altyapısı güçlendirilen, yürüyüş yolları ve kavşakların modernize edildiği caddede şimdi de ikinci ve son etap asfalt serimi çalışmaları gerçekleştiriliyor.
Uluslararası Bisiklet Yarışması'nda İkinci Etap Nefes Kesti
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen 3. Uluslararası Kahramanmaraş Bisiklet Yarışması tüm heyecanıyla devam ediyor. Yarışların ikinci etabı olan 118 kilometre uzunluğundaki KAFUM, Türkoğlu, Narlı ve Pazarcık güzergâhlarını kapsayan parkur yarışları tamamlandı. Kıyasıya mücadeleye sahne olan yarışlarda dereceye giren sporcular ödüllerine kavuştu.
Uluslararası Bisiklet Turnuvası’nda İkinci Etap Heyecanı Başladı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 31 ülkeden 175 profesyonel sporcunun katılımıyla düzenlen Uluslararası Bisiklet Turnuvası, 118 kilometre uzunluğundaki KAFUM, Türkoğlu, Narlı ve Pazarcık güzergâhlarını kapsayan ikinci etap yarışlarıyla start aldı.
Genç KAMEK Yaz Kurslarıyla Yaz Tatili Eğitime Dönüşüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Genç KAMEK Yaz Dönemi Kursları, 24 farklı branşta 460 genci sanat, teknoloji, yabancı dil ve mesleki eğitimlerle buluşturuyor. Yaz tatilini öğrenerek ve üreterek değerlendiren kursiyerler hem yeni beceriler kazanıyor hem de yeteneklerini keşfetme fırsatı yakalıyor.
Kahramanmaraş'ta ALO 153'e Bir Ayda 18 Bin 646 Başvuru! Talepler Hızla Çözüldü
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 7 gün 24 saat hizmet veren ALO 153 Çağrı Merkezi, Temmuz ayında 18 bin 646 başvuruyu hızlıca çözüme kavuşturarak vatandaş ile belediye arasında güçlü bir iletişim köprüsü kurdu.