Dulkadiroğlu Belediyesi’nden Mahalle Mahalle Hizmet Seferberliği
Kahramanmaraş HaberleriDulkadiroğlu Belediyesi, vatandaşların yaşam kalitesini artırmak ve mahallelerin ihtiyaçlarını en kısa sürede karşılamak adına birçok alanda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Çevre Koruma ile Kültür ve Sosyal İşler müdürlüklerine bağlı ekipler, ilçe genelinde yoğun bir hizmet haftasına daha imza attı.
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Budaklı ve Dereli Mahallelerinde yol genişletme çalışmalarını sürdürürken, Baydemirli Mahallesi'nde parke tamiratı gerçekleştirdi. Pınarbaşı Mahallesi'nde ise sıcak asfalt kaplama çalışmaları büyük bir titizlikle devam ediyor.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü, mahalle sakinlerine daha temiz ve konforlu yaşam alanları sunmak için Yeşiltepe ve Yenikent mahallelerinde park temizliği ve bakım çalışmalarını tamamladı.
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Eyüp Sultan Mahallesi’nde konteyner yıkama, Terziler Sitesi’nde mobil temizlik, Yahya Kemal Mahallesi’nde yer süpürme ve Yenikent Mahallesi’nde havuz temizliği gibi hizmetlerle çevre sağlığına katkı sundu.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ise ihtiyaç sahibi vatandaşlar için sosyal inceleme çalışmaları yaptı. Elde edilen veriler doğrultusunda, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelere sosyal yardım ulaştırıldı.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını yerinde ve hızlı biçimde çözmek için tüm ekiplerimizle sahadayız. 105 mahallemizin her birine eşit hizmet ulaştırmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Yaptığımız her hizmet, Dulkadiroğlu’nun yarınlarını daha yaşanabilir kılmak içindir.”
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.