Dulkadiroğlu'nda Yeni Sosyal Alan: Kümbet Aile Çay Bahçesi Açıldı!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi, vatandaşların huzur içinde vakit geçirebileceği yeni bir sosyal alan daha kazandırıldı. Kümbet Aile Çay Bahçesi, 6 Şubat deprem şehitleri için yapılan dualarla düzenlenen törenle hizmete girdi.
Açılış törenine Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Yeniden Refah Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Hilmi Doğru, parti yönetimi, basın mensupları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Demir’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve ardından açılış konuşmalarına geçildi.
Başkan Mehmet Akpınar, konuşmasında 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden şehitlerimizi ve Merhum Belediye Başkan Yardımcısı Resul Arslanhan’ı rahmetle anarak dua etti. Ayrıca, Kümbet Aile Çay Bahçesi’nin yapımına katkı sağlayan İğneci Ökkeş Sarıgül’e teşekkür ederek, bu önemli projenin hayata geçirilmesindeki katkılarının unutulmayacağını vurguladı.
Başkan Akpınar, ilçedeki atıl durumdaki parkların sosyal alanlara dönüştürülmesi adına başlatılan projelere de değindi. İtfaiye Parkı ve Kümbet Parkı gibi alanların yeniden imar edilerek, vatandaşların daha iyi koşullarda vakit geçirebileceği sosyal alanlar haline getirileceğini belirtti. “İlçemizdeki parkları daha fonksiyonel hale getirerek, ailelerimizin rahatça vakit geçirebileceği modern alanlar oluşturacağız. Kümbet Aile Çay Bahçesi de bu tür projelerimizin bir parçasıdır.” dedi.
Açılış programı kapsamında katılımcılara çorba ikramı yapıldı. Tören sonrası, Kümbet Aile Çay Bahçesi’nin uygun fiyatlı menüsüyle, her kesime hitap eden bir sosyal alan olarak hizmet vermeye başlayacağı belirtildi.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.