© Haber Hanesi 2014 - 2025

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

Programa Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Feray Yılmaz, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, akademisyenler, öğrenciler, aileleri ile çok sayıda STK temsilcisi ve davetli katıldı.

TARİHTEN İLHAM ALAN TASARIMLAR BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Gaziantep Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan özel koleksiyonlar, Dülük Antik Taş Ocağı’nın binlerce yıllık tarihi atmosferinde, mitolojik ögeleri ve kültürel mirasından ilham alınarak tasarlandı. Çağdaş sanat yorumları olan cosplay ve sürrealizm temalı iki eşsiz kreasyon sergilendi.

 Tarihi taş ocaklarının sahne olarak kullanıldığı defilede öğrenciler, hazırladıkları kostüm ve tasarımları sergiledi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, katılımcılar gençlerin yaratıcı çalışmalarını yakından inceleme fırsatı buldu.

 

DÜLÜK, UNESCO ADAY LİSTESİNE ALINDI

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, etkinliğin kentin moda ve tasarımına renk kattığını söyledi. Dülük’ün binlerce yıllık tarihine yakışan bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Yılmaz, “Dülük, hiçbir zaman insan yaşamının durmadığı bir yer. Binlerce yıllık büyük bir mirasın üzerindeyiz. Medeniyetlerin kesiştiği ve tarihteki en eski yerleşim yeridir. Bizans, Asur, Pers, Roma, Selçuklu ve Osmanlılar burada yaşamış. Doğu ile Batı’nın kesiştiği yer. Bu zenginliği dünyaya tanıtmakta ve kararlıyız. Dülük’ü, UNESCO aday listesine koyduk. İnşallah bu tür çalışmalarla Dülük’ün adını tüm duyurmaya devam edeceğiz. Bugün, böylesine tarihi bir mekanda bu geceyi bize hazırlayan üniversitemize, akademisyenlere ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Geleceğin tasarımcı adayı olan öğrenci arkadaşlarıma gelecekte başarılar diliyorum. Şuan bulunduğumuz bu tarihi miras hepimizin. Emeği geçenlere ve buraya gelerek bizleri yalnız bırakmayanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Güzel Sanatkarla Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü akademisyeni Prof. Dr. Ebru Çoruh da genç tasarımcılara sağladığı desteklerden dolayı Başkan Yılmaz’a teşekkür etti.

 

SANAT VE TARİH AYNI SAHNEDE

Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlikle gençlerin kültürel mirasa olan ilgisinin artırılması, tarihi değerlerin sanat yoluyla görünür hale getirilmesi ve yaratıcı endüstrilere katkı sunulması amaçlandı. Katılımcılar, defile boyunca hem moda hem de performans sanatının farklı örneklerini izleme fırsatı buldu. Yoğun katılımla gerçekleşen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, 3. Moda ve Tasarım Haftası’nın en dikkat çeken etkinliklerinden biri olurken, sanat, tarih ve gençliği aynı platformda buluşturarak izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

Şehitkamil’den Vatandaşlara Bayram Hediyesi: Dülük Ücretsiz

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Kurban Bayramı boyunca vatandaşların aileleriyle birlikte huzurlu ve keyifli vakit geçirebilmesi amacıyla Dülük Tabiat Parkı’nın ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı. Yılmaz, özellikle ateş yakılması ve çevrenin kirletilmesi konusunda önemli uyarılarda bulundu.

TÜM HABERLER