ELBİSTAN BELEDİYESİ İLE YETKİ DEVİR PROTOKOLÜ İMZALANDI
GÜNDEMKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Elbistan Belediyesi arasında yetki devir protokolü imzalandı.
Elbistan’a düzenlediği gezi ve inceleme ve ziyaret kapsamında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ü ziyaret etti.
Daha sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz arasında imzalanan hizmet protokolü ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Elbistan’da gerçekleştireceği hizmetlerin bir kısmı Elbistan Belediyesi’ne devredildi.
Hizmet protokolüne ilişkin bir değerlendirmede bulunan Başkan Hayrettin Güngör: “Elbistan’a hizmet konusunda yaptığımız istişareler neticesinde bazı hizmetlerin Elbistan Belediyesi’ne devredilmesine karar verdik. Bu bağlamda Temizlik İşleri, Hal, Mezbahane İşleri, Sokak Hayvanları Rehabilitasyonu ile ilçe merkezinde Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan yolları Elbistan Belediyemize devrettik. Bu hizmetleri devrettik ama yine Elbistan Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışacağız. Gerektiğinde makine, teçhizat ve malzeme desteği de sağlayacağız. Bu devir konusunu ile işlerin bütüncül olarak yapılması açısından böyle bir yola başvurduk” diye konuştu.
Hizmet protokolü programına Başkan Güngör ve Başkan Gürbüz’ün yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Rüstem Keleş, KASKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Özgür Özdemir, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ertürkmen ile daire başkanları ve meclis üyeleri katıldı.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.