© Haber Hanesi 2014 - 2025

Elbistan Belediyesi tarlada buğday üretip, ücretsiz ekmek dağıtıyor

Elbistan Belediyesi, 3 yıldır 1 liradan sattığı halk ekmeği depremden sonra ücretsiz dağıtmaya başladı. Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, buğdayı belediyeye ait tarlalarda yetiştirdiklerini ve günlük üretilen 10 bin ekmeği herkese ücretsiz dağıttıklarını söyledi.

Elbistan Belediyesi, ekmeği vatandaşa daha ucuza ulaştırmak için belediyeye ait arazilere ektiği buğdayın hasadına hazırlanıyor. Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, buğday ekili Yapraklı Mahallesi’ndeki tarlada mahalle muhtarıyla incelemelerde bulundu. Bu yıl 330 dönüm tarlada buğday ektiklerini belirten Gürbüz, böylece maliyetleri düşürdüklerini ve 3 yıldır ekmeği 1 liradan sattıklarını kaydetti.

Elbistan Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nda günlük 10 bin ekmek üretildiğini belirten Mehmet Gürbüz, depremden sonra 1 lira olan ekmeği ücretsiz dağıtmaya karar verdiklerini ifade ederek şunları söyledi; “Elbistan Belediyesi olarak 330 dönümlük alanda bu sene ekim gerçekleştirdik, hamdolsun hasat zamanı geldi. Mülkiyeti belediyemize ait ancak boş olan tarlalar ekimi gerçekleştirilerek elde etmiş olduğumuz ürünü, ekmek üretiminde değerlendiriyoruz. Biz; geçen 3 yıl içerisinde ekmeği 1 liradan satıyorduk. 6 Şubat depreminden sonra üretmiş olduğumuz tüm ekmeği ücretsiz olarak vatandaşımıza ulaştırmaya çalışıyoruz.

NASIL BAŞARIYORSUNUZ DİYE SORUYORLAR; İŞTE BÖYLE BAŞARIYORUZ

Birçok insan da; 'Bunu nasıl başarabiliyorsunuz?’ diye merak ediyor. İşte böyle başarıyoruz; yani boş olan kendi arsalarımızı ekiyoruz, ekimini gerçekleştirdiğimiz yerlerden elde etmiş olduğumuz ürünü halk ekmek fabrikamızda vatandaşımıza ürün olarak sunuyoruz. Bundan sonraki yıllarda ekili alanı artırmayı planlıyoruz. Dünyanın gıda kriziyle uğraştığı bir dönemde biz tüm alanları ekeceğiz. İnşallah elde edilen hasattan da halk ekmeğimizin ihtiyacının üzerindeki ürünleri de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ücretsiz olarak ulaştıracağız.”

ÜCRETSİZ DAĞITIM YAPARKEN HERHANGİ BİR KRİTER KOYMADIK

Ekmeklerin belediyeye ait halk ekmek büfeleri aracılığıyla vatandaşlara ulaştırıldığını belirten Gürbüz, “Halk ekmekte günlük 10 bin adet üretim gerçekleştiriyor. Dağıtımını, belediyemizin daha önce ekmeği 1 liradan sattığı satış noktalarından yapıyoruz. Halk ekmekte üretmiş olduğumuz 10 bin adet ekmeği günlük vatandaşlarımıza ulaştırmış oluyoruz. Ücretsiz dağıtım yaparken herhangi bir kriter koymadık. Zaten herkes depremzede, herkesin ciddi sorunları, kayıpları var. Dolayısıyla devletin imkanlarıyla vatandaşın yanında olması gerekir” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.

Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”

Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu

Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.

TÜM HABERLER