© Haber Hanesi 2014 - 2025

Elbistan Deprem Mezarlığında Fidanlar Toprakla Buluşturuldu

Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depremlerinde Elbistan’da hayatını kaybeden vatandaşların defnedildiği Çatova Mahallesi’ndeki asri mezarlığında 500 çam fidanını toprakla buluşturdu.

Yeni Kahramanmaraş’ın imarı ve inşası noktasında paydaş kurumlarla iş birliği halinde tüm alanlarda faaliyetlerini sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’da anlamlı bir çalışmayı hayata geçirdi. 6 Şubat’ta meydana gelen ikinci depremin merkez üssü Elbistan’da depremde hayatını kaybeden vatandaşların defnedildiği Çatova Mahallesi’ndeki asri mezarlığında 500 çam fidanı toprakla buluşturuldu. Kuzey İlçeler Dairesi Başkanlığınca hayata geçirilen anlamlı çalışmaya; Elbistan Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, AK Parti İlçe Kadın Kolları Teşkilatı, Şehit Kemal Özdoğan İlkokulu öğrencileri ve vatandaşlar da destek oldu. Ağaçlandırma projesine ilişkin açıklamalarda bulunan Kuzey İlçeler Dairesi Başkanı Cihan Çınar, “6 Şubat depremlerinin ardından altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamlayarak define hazır hale getirdiğimiz asri mezarlığımızı ağaçlandırmak için kolları sıvadık. Bu kapsamda bugün 500 fidanı toprakla buluşturduk. Bu çalışmada bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Pazarcık’ın Yol Ağını Sıcak Asfaltla İlmek İlmek Örüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin başlattığı şehir tarihinin en büyük asfalt seferberliği kapsamında Pazarcık’ta 122 cadde ve sokakta 30 kilometrelik yol, 53 bin ton sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların yıl sonuna kadar genişletilmesiyle 132 cadde ve sokakta 32 kilometrelik güzergâhın 62 bin ton sıcak asfaltla kaplanması ve toplam 150 Milyon TL’lik yatırım gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den, Dulkadiroğlu Aslanbey Mahallesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, asfalt seriminde sona yaklaştığı Dulkadiroğlu Aslanbey Mahallesi’nde son dokunuşlarını yapıyor. 130 sokağın 122’sinde çalışmaların tamamlandığı mahallede 7 bin 25’inci sokak sıcak asfalt ile kaplanıyor. 

Kahramanmaraş’ta Korkutan Yangın! Çevredeki Yapılara Sıçramadan Söndürüldü

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu’nda akaryakıt istasyonunun arka bölümündeki depo ve garajda yangın çıktı. Ekipler alevleri çevreye sıçramadan söndürdü.

Kahramanmaraş’ta Aktif Yaşam Merkezi, Halk Sağlığı Haftasında Sağlık Üssü Oldu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 65 yaş ve üzeri vatandaşlara ücretsiz fizyoterapi ve danışmanlık hizmeti sunduğu Aktif Yaşam Merkezi’nde, Halk Sağlığı Haftası’nda yaşlılara  yönelik çeşitli sağlık kontrolleri ve tarama hizmetleri gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Afşin’de Kent Estetiğini Güçlendiren Dokunuş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Afşin’in önemli ulaşım arterlerinden Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. Asfalt ve yürüyüş yolları köpüklü sularla yıkanırken, çevre temizliği ile levha ve aydınlatma sistemlerinin bakımı da yapıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Ulaşımına Güç Katacak Bir Asfalt Yatırımı Daha

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’da yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki Çilingir Caddesi’ni sıcak asfaltla yeniliyor. Çalışmayla Hasankendi, Güvercinlik, Karahüyük, Izgın, Yapraklı ve Balıkçıl başta olmak üzere çok sayıda mahallenin ilçe merkezine ulaşımı daha konforlu hale getirilecek.

TÜM HABERLER