ELBİSTAN’DA MİMARİ ESTETİK KOMİSYONU ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYOR
GÜNDEMİlçenin güzel, hoş ve daha estetik görünmesine katkı sağlaması ve şehrin öz dokularının korunması amacıyla Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ün talebi doğrultusunda Belediye bünyesinde kurulan "Mimari Estetik Komisyonu" ilçede estetik sıkıntı oluşturan yerlerin tespitini yaparak aciliyet durumuna göre programa alınmasına karar verdi.
Komisyon toplantısı sonrası Belediye tarafından yapılan açıklama da; “Mücavir alan sınırları içerisindeki alanlarda kaliteli bir mimari ve fiziksel çevrenin elde edilmesinin sağlanması amacıyla nitelikli mimarinin uygulanmasını ve estetik çözümlere ulaşılması için çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu amaçla şahsi müracaatları inceleyerek, dış cepheler ile alakalı olarak da komisyon çalışmalarımızı başlattık” denildi.
BAŞKAN GÜRBÜZ; “ YEŞİL VE YAŞANABİLİR BİR ELBİSTAN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Çevre ve Şehircilik Bakanlığını ile birlikte Cumhurbaşkanlığının 100 günlük icraat programında “ yeşil ve yaşanabilir şehirler” hedefi kapsamında çalışmalara başlandığını belirten Başkan Gürbüz; “ Bisiklet ve yeşil yürüyüş yolu güzargahları ile birlikte ana arterler başta olmak üzere şehir genelinde cadde ve sokak bazında değerlendirmeler yaptık. Çevre dostu sokak tespitimiz için komisyon üyelerimizin saha çalışması yapmasına ve bir sonraki toplantıda bunların değerlendirilmesi kararını aldık. Hedefimiz yaşanabilir tertemiz, düzenli ve yeşil bir Elbistan’ın oluşmasıdır. Kentin tarihi dokusu, mimarisi ve düzenli bir yerleşim alanının yanı sıra, şehrin siluetinin korunması ve rekreasyon alanları oluşturarak daha güzel, daha temiz bir Elbistan’ı inşasını sağlayarak yeşil ve yaşanabilir bir Elbistan hayalini gerçekleştireceğiz. Elbistan tarihiyle, konumuyla, doğal güzellikleri ile çok özel bir şehir. Bizde bu doğrultuda çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Orman Genel Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam ediyor. Elbistan’a Kent ormanı ve Tabiat parkı yapacağız” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.