© Haber Hanesi 2014 - 2025

Elmalar – Peynirdere Yolu Büyükşehir’le Yenileniyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Elmalar – Peynirdere Mahalleleri arasındaki bağlantı yolunda bir dizi yenileme çalışması gerçekleştiriyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ulaşım altyapısını daha da güçlendirmek için şehir genelinde muhtelif yerlerde yol bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştiriyor. Bu kapsamda, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesindeki ekipler Dulkadiroğlu Elmalar – Peynirdere Mahalleleri arasındaki bağlantı yolunu yeniliyor. Arterde başlatılan zemin düzeltme ve sıkıştırma uygulamalarının tamamlanmasının ardından sathi asfalt uygulamasına başlanacak. Çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanarak bölgeye ulaşım sağlayan arterde konfor ve güvenliğin artırılması hedefleniyor.

 

Ulaşım Altyapısı Daha da Gelişiyor

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan çalışmalara ilişkin yapılan açıklamada, “Ulaşım yatırımları kapsamında yol ağımızı daha da geliştirmek ve güçlendirmek adına şehir merkezinde, ilçelerde ve kırsal mahallelerde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda, ekiplerimiz tarafından Dulkadiroğlu Elmalar – Peynirdere Mahalleleri arasındaki bağlantı yolunda bir dizi çalışma gerçekleştiriliyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölgede ulaşımı sağlayan arterin standardı artırılacak. Şehir genelinde ulaşım altyapımızı geliştirmek için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek” ifadelerine yer verildi.  

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine 200 Milyon TL Destek

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, üniversite öğrencilerine yönelik eğitim desteğini bu yıl da sürdürüyor. Birinci dönem 10 bin TL, ikinci dönem 10 bin TL olmak üzere toplam 20 bin TL eğitim desteği sağlayacak olan Şehitkamil Belediyesi, üniversiteli gençler için 200 milyon TL bütçe ayırdı. Başkan Yılmaz, “Bir öğrencinin hayaline, bir ailenin umuduna ortak olmak istiyoruz. Bizim sizlerden tek isteğimiz, derslerinize çalışmanız” dedi.

Bakan Kacır Ve Selçuk Bayraktar, SANKO Yürütücülüğünde Düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışmasını Ziyaret Etti

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, SANKO Holding Yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması’na katılan finalist öğrencileri ziyaret ederek, projeleri incelediler.

SANKO Üniversitesi Öğrencisi Avrupa Kardiyoloji Kongresi’nde Araştırma Sundu

SANKO Üniversitesi Rektör Danışmanı ve ABD Pittsburgh Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Özlem Soran başkanlığında tıp fakültesi öğrencileri tarafından dokuz yıl önce başlatılan koroner arter hastalığından birincil koruma içerikli çalışmanın uzun dönem sonuçlarına ilişkin araştırma, Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sunuma seçilerek, Tıp Fakültesi beşinci sınıf öğencisi Songül Merve Güven tarafından sunuldu.

SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği

SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.

Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı

Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

TÜM HABERLER