© Haber Hanesi 2014 - 2025

Erdoğan Muhalefeti Depreme Hazırlanmamakla Eleştirdi: Kahramanmaraş Hazır mıydı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da iftar programında yaptığı açıklamalar, muhalefeti eleştirirken kendi partisinin yönettiği illerde yaşanan yıkımı akıllara getirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen "Kadim Dostlar İftarı" programında muhalefeti eleştiren önemli bir konuşma yaptı. Erdoğan, muhalefeti şehirlerin düzenini bozmakla suçlayarak, özellikle deprem gibi önemli bir konuda yeterli hazırlık yapılmadığını dile getirdi.

Konuşmasında, "Şehirlerimizi fetret devrine soktular. Tıkır tıkır işleyen düzeni de bunlar bozdu. Deprem bu ülkenin bir gerçeğiyken yönettikleri şehirlerimizi depreme hazırlama konusunda hiçbir gayret sarf etmediler. Bunlar tam zamanlı değil yarı zamanlı mesai ehliydiler." ifadelerini kullanan Erdoğan'ın bu sözleri, özellikle 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde ağır hasar alan ve AKP'nin kalesi olarak bilinen Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman gibi illeri akıllara getirdi.

Erdoğan'ın muhalefeti eleştirirken kendi partisinin yönetimindeki illerde yaşanan yıkımı göz ardı etmesi, vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Özellikle Kahramanmaraş gibi uzun yıllardır AKP'ye ait belediyeler tarafından yönetilen şehirlerde deprem gerçeğinin ne kadar hatırlandığı ve atılan adımların ne olduğu merak konusu haline geldi.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan Söğütlü Caddesi’ni Modern Görünümüne Kavuşturuyo

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın ulaşımdaki en önemli güzergahlarından Söğütlü Caddesi’nde kapsamlı dönüşüm başlattı. Sıcak asfalt seriminin sürdüğü cadde, yürüyüş yolları, aydınlatması ve peyzajıyla baştan sona yenilenecek.

AKDO Park yeni sezonda da İstiklalspor’un evi olacak

Kahramanmaraş İstiklalspor ve AKDO yeni sezon içinde AKDO Park Stadyum isim sponsorluğu anlaşması yaptı. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Lütfi Köker Bulvarı’nda Dönüşüm Başlattı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu’nun en önemli ulaşım arterlerinden Lütfi Köker Bulvarı’nda kapsamlı bir dönüşüm başlattı. Bulvarda yeni yürüyüş yollarının imalatı sürerken, ikinci etap kapsamında sıcak asfalt serimi ve aydınlatma elamanlarının montajı da yapılacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Gençosman’da Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Gençosman Mahallesi’ndeki sıcak asfalt serimini kesintisiz şekilde sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında 30008 ve 30005’inci sokaklar sıcak asfalt ile kaplanıyor.

AK Parti Kahramanmaraş Heyeti Gençlik ve Spor Bakanı Bak ile Bir Araya Geldi

66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleriyle birlikte Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ı ziyaret eden Başkan Görgel, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız iş birliğiyle şehrimizin spor altyapısını daha da güçlendirmek ve spor kültürünü yaygınlaştırmak için projelerimizi artırarak sürdürüyoruz. Gösterdikleri yakın ilgi ve destekleri dolayısıyla Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Pazarcık Kırsalına Modern Ulaşım Yatırımı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Pazarcık’ın Kızkapanlı Mahallesi’nde ulaşımı olumsuz etkileyen eski köprü yerine 21 metre uzunluğunda 15 metre genişliğinde yeni, modern köprü inşa ediyor.

TÜM HABERLER