© Haber Hanesi 2014 - 2025

EXPO2023 Etkinlikleri Kapsamında Düzenlenen Çevrimiçi Karma Sergi Açıldı

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi ve Onikişubat Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen “Çevrim içi Karma Sergi” açıldı.

Onikişubat Belediyesi’nin evsahipliğini yaptığı Expo 2023 etkinlikleri, paydaş kurumların katkılarıyla devam ediyor. Bu kapsamda Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Onikişubat Belediyesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen “Çevrim İçi Karma Sergi”, KİÜ’nün youtube kanalı üzerinden gösterime girdi.

İstiklal Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve sergi Koordinatörü Prof. Dr. Adnan Küçükönder, Sergi Küratörü Dr. Öğr. Üyesi Meryem Geçimli, Sergi Düzenleme Komitesi Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Begüm İlbay ve Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur Yüksel’in katılımıyla gerçekleştirilen online açılışta, birbirinden farklı türdeki eserler beğeniye sunuldu.

Expo 2023’ün, “Doğa-Dostu Kent ve Duyarlılık”, “Çocuklar İçin Doğa Temelli Eğitim”, “Kentsel Dönüşümün Biyofilik Tasarımı”, “Kentsel Bahçe Bitkileri ve Yöresel Yemek”, “Sadeliğin Bilgeliği”, “Daha Yeşil, Daha Sağlıklı, Daha Mutlu” gibi temalarına yönelik olarak hazırlanan eserler arasında resim, fotoğraf, seramik, metal şekillendirme, dijital tasarımlar ve el nakışları gibi onlarca sanatsevere ait çalışmalar yer alıyor.

Açılışta konuşan KİÜ Rektör Yardımcısı ve Sergi Koordinatörü Prof. Dr. Adnan Küçükönder, Expo 2023’ün Kahramanmaraş’ın kültür, sanat ve turizmine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, “Kahramanmaraş cumhuriyet tarihinin en önemli organizasyonlarından biri olan Expo organizasyonuna 2023 yılında evsahipliği yapacak. Bu fuarın kentimizin tanıtımına büyük yarar sağlayacağına inanıyorum. Bu bağlamda biz de İstiklal Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi olarak, bu organizasyona katkı sağlıyoruz. Birbirinden değerli eserlerin yer aldığı serginin ortaya çıkmasında emek veren Sergi Düzenleme Kurulumuzun üyelerine ve fakülte personelimize ve eser gönderen katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER