© Haber Hanesi 2014 - 2025

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gece Boyunca Kar Mesaisindeydi

Gaziantep, kış mevsiminde meydana gelen kar yağışıyla renklendi. Kar yağışı öncesi harekete geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, oluşturduğu ‘Karla Mücadele Ekibi’ ile şehrin ulaşım ağında meydana gelecek olumsuzlukların önüne geçerken trafik akışının sağlanması adına bulvar, cadde, sokak ve kaldırımları tuzlayıp biriken karları temizliyor. Meteorolojiden gelen kuvvetli kar yağışı uyarısını takiben Gaziantep Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Karla Mücadele Ekibi oluşturdu. 345 kişilik ekip; 25 tuzlama robotu, 15 greyder, 12 loder, 30 beko loder ve 20 kamyonetle kentte kar yağışının etkili olmasıyla beraber çalışmaya başladı. Sorumluluğunda bulunan ana arterler, caddeler ve sokaklarda tuzlama çalışmaları yürütüldü. Yollarda, kaldırımlarda ve kırılma riskine karşı ağaçlarda biriken karlar temizlendi. Öte yandan kapalı köy yollarının açılması için greyderler gönderildi.

Büyükşehir Belediyesi yollardaki temizlik çalışmalarının yanı sıra trafik akışında güvenlik sıkıntısı yaşanmaması adına takip ve önlemler aldı. Olası sıkışmalara yönelik sinyalizasyon ile trafik alanlarına doğrudan müdahale gerçekleştiriliyor. Büyükşehir bünyesinde bulunan Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi vatandaşlara uyarıda bulunarak sayaçlarda olası donmalara karşı müdahale edilmeden 153 ihbar hattının aranması gerektiğini belirtti.

 

ŞAHİN: VATANDAŞLAR KAR MANZARALI VE GÜVENLİ SEYAHAT ETSİN DİYE TÜM GECE ÇALIŞTIK

 

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, beyaz bir güne uyanıldığını aktararak, “Gaziantep Büyükşehir ailesinin bütün teknik ekibi, gece yarısından sonra başlayan yoğun kar yağışına karşı vatandaşlarımızın yaşam kalitesini temin etmek için bütün gece çalıştı. Teknik ekiple birlikte çetin geçen kar yağışı, için Karla Mücadele Eylem Planı hazırladık. Sabaha kadar binlerce kardeşimiz, vatandaşımız işine giderken sağlıklı, huzurlu ve kar manzaralı bir şekilde ulaşım sağlasın diye tüm teknik ekip çalıştık. Şu anda Trafik Kontrol Merkezi’ndeyiz. 2017’de akıllı ulaşımın altyapısını sağlarken kurduğumuz bir yer. Burada Gaziantep’in trafik alanlarını ve ulaşım araçlarımızı gözlemliyoruz, takip ediyoruz. Nerede tıkanma varsa anında teknik ekiplere bilgi geçiliyor. Bütün gece kar yağdı, yıllardır böylesine güçlü bir kar yağışı görmemiştik. Ama biz hazırlıksız yakalanmadık. Zaten kar yağışı ihtimaline karşı gerekli hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Şehrin ulaşım güvenliğini sağlamak adına sabaha kadar teknik ekibimiz uyumadı, çalıştı. Tüm kavşaklarımız, ana arterlerimiz şu anda açık” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

TÜM HABERLER