Gaziantep SANKO Üniversitesi'nde Romatoloji Sempozyumu Düzenlendi
GÜNDEMGaziantep SANKO Üniversitesi ve Doğu Anadolu Romatoloji Derneği iş birliği ile “3. SANKO Romatoloji Sempozyumu” düzenlendi.
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Kısacık’ın başkanlık yaptığı sempozyuma Türkiye’de alanında seçkin yaklaşık 20 romatoloji uzmanı konuşmacı olarak katıldı.
SANKO Üniversitesi Hastanesi Anadolu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyumda “Artritlere Yaklaşım, Romatoid Artrit ve Ayırıcı Tanısı”, Bel Ağrısına Yaklaşım, Ayırıcı Tanılar, Spondiloartropatiler”, Romatolojide Karışan Hastalıklar”, “Sle- Skleroderma- Sjögren Sendromu Hangi Vakada Düşünülmeli, Ayırıcı Tanı ve İpuçları”, “Vaskülitler, Ayırıcı Tanıları Karışan Hastalıklar”, “Behçet Hastalığı- Ailesel Akdeniz Ateşi Tanı ve Ayırıcı Tanıları” konularına ilişkin önemli bilgiler paylaşıldı.
Prof. Dr. Bünyamin Kısacık, sempozyuma Gaziantep’in yanı sıra Şanlıurfa, Malatya, Kahramanmaraş ve Diyarbakır’dan katılan romatoloji uzmanları ile romatolojik rahatsızlıkları olan gerçek vakaları yorumlayarak, tanı ve tedavi yöntemlerine ilişkin fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.
Sempozyumun katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördüğünü anlatan Prof. Dr. Kısacık, “Romatoloji alanında bölgede en büyük ve geniş kapsamlı toplantıyı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her yıl mayıs ayında romatoloji toplantılarına devam etmeyi planlıyoruz” dedi.
Romatoloji sempozyumunda önceki yıllarda da konuşmacı olan Fırat Üniversitesi Romatoloji Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Süleyman Serdar Koca da toplantının her sene daha fazla katılımcıya hitap ettiğini ve katılımcıların interaktif olarak oturumlara eşlik etmelerinin kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.