Gece Yarısı Depremi Kahramanmaraş'ta Hissedildi! Bölgede Dikkat Çeken Hareketlilik
Kahramanmaraş HaberleriNurdağı merkezli 4,6 büyüklüğündeki deprem Kahramanmaraş ve çevre illerde hissedildi. Son günlerde bölgedeki sarsıntılar arttı.
Kahramanmaraş'ta vatandaşlar gece yarısı meydana gelen depremle uyandı. Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki sarsıntı, çevre illerde de hissedildi.
Merkez Üssü Nurdağı
AFAD'ın yayımladığı bilgilere göre deprem, 13 Haziran Cumartesi günü saat 00.08'de Nurdağı ilçesine bağlı Ataköy Mahallesi merkezli olarak meydana geldi.
Yer kabuğunun yaklaşık 7 kilometre derinliğinde oluşan deprem, özellikle Kahramanmaraş'ta birçok vatandaş tarafından hissedildi.
Kahramanmaraş'ta Tedirginlik Oluşturdu
Sarsıntının hissedildiği bölgelerde kısa süreli tedirginlik yaşanırken, vatandaşlar sosyal medya üzerinden depremle ilgili paylaşımlar yaptı.
İlk belirlemelere göre herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı.
Son Günlerde Çok Sayıda Deprem Kaydedildi
Deprem verileri incelendiğinde son iki gün içerisinde bölgede çok sayıda küçük ve orta ölçekli sarsıntının meydana geldiği görülüyor.
Özellikle Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Afşin ilçeleri, Malatya, Kayseri ve Erzurum çevresinde kaydedilen depremler dikkat çekti. Akdeniz ve Ege Denizi'nde de hareketlilik gözlendi.
Uzmanlar, deprem kuşağında bulunan bölgelerde vatandaşların resmi kurumların açıklamalarını takip etmeleri gerektiğini hatırlatıyor.
İlginizi Çekebilir
Elbistan Pınarbaşı Caddesi Kahramanmaraş Büyükşehir’in Çalışmalarıyla Tertemiz
Elbistan Pınarbaşı Caddesi, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin gerçekleştirdiği kapsamlı temizlik çalışmasıyla daha temiz ve estetik bir görünüme kavuştu. Asfalt ve yürüyüş yollarının yanı sıra cadde üzerindeki trafik levhaları, aydınlatma sistemleri ve çevreye bırakılan atıklar da temizlendi.
Uluslararası Arkeologlar Tarih Öncesi Çömlekçilik Mirasını Kahramanmaraş’ta Konuştu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğini üstlendiği “Uluslararası Yukarı Mezopotamya ve Ötesinde Tarih Öncesi Çömlekçilik” çalıştayının üçüncü ve son gününde tarih öncesi bulgular ele alındı. Alanında uzman arkeologlar, tarih öncesi toplulukların üretim kültürünü ve seramik geleneklerini tartıştı.
Kahramanmaraş Kültür Yolu Festivali Başlıyor! 9 Gün Boyunca Kültür, Sanat ve Müzik Şehri Saracak
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl Kahramanmaraş’ta ilk kez düzenlenecek Kültür Yolu Festivali başlıyor. 12 – 20 Eylül tarihleri arasında 9 gün boyunca gerçekleştirilecek festival; şehrin zengin tarihi ve kültürel mirasına, binlerce yıllık turizm değerlerine ve gastronomisine büyük katkı sağlayacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Şehrin Yeni Doğu – Batı Ulaşım Aksında Asfalt Mesaisini Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dr. Sait Bulvarı’ndan Kayseri Yolu’na uzanan ve doğu – batı yönünde kesintisiz ulaşım sağlayacak yeni güzergahta çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki yeni açılan yaklaşık 1 kilometrelik yol ağında sıcak asfalt serimi gerçekleştiriyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’in GES’i Her Ay 5 Bin Hanenin Elektriğine Eşdeğer Enerji Üretiyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Güneş Enerji Santrali tam kapasite üretime devam ediyor. Aylık ortalama 1 milyon kilovat saat temiz enerji üreten tesis, Büyükşehir Belediyesinin enerji ihtiyacının yaklaşık yüzde 60’ını karşılıyor.
Kahramanmaraş-Narlı Yolunda Can Pazarı! Otomobil Kamyona Çarptı
Kahramanmaraş-Narlı yolunda kamyon ve otomobil çarpıştı. Feci kazada otomobil sürücüsü yaşamını yitirdi, araçtaki 2 kişi yaralandı.