© Haber Hanesi 2014 - 2025

Geleneksel Sanatlar Kahramanmaraş’ta Kadınların Ellerinde Yaşatılıyor

Kahramanmaraş'ta Depremzede Kadınlar Sepet Örerek Hem Geçim Sağlıyor Hem Kültürü Yaşatıyor.

Kahramanmaraş’ta hayat yeniden şekillenirken, depremden etkilenen kadınlar, güçlü duruşlarını üretimle taçlandırıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin KAMEK Meslek Edindirme Kursları kapsamında başlatılan el sanatları eğitiminde, 25 kadın hasır ve geri dönüştürülmüş materyallerle sepet örmeyi öğreniyor.

Kamış, plastik ve çeşitli atık malzemelerle üretilen ürünler sadece çevreci yönüyle değil, aynı zamanda geleneksel el işçiliğini yansıtan detaylarıyla da dikkat çekiyor. Kadınlar bu sayede hem el becerilerini geliştiriyor hem de satışa sunulan ürünlerden gelir elde ederek aile ekonomisine katkı sağlıyor.

El emeğiyle üretilen ekmeklikten meyve sepetine, ayakkabılıktan dekoratif sunumluklara kadar birçok ürün; alışveriş merkezleri, fuarlar ve e-ticaret sitelerinde alıcı buluyor. Kursiyerler, bu uğraşın sadece ekonomik değil aynı zamanda sosyal bir dayanışma ortamı yarattığını da ifade ediyor.

İlginizi Çekebilir

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.

Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”

Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu

Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.

TÜM HABERLER