Göksun’da öğrenciler yeşil sahada buluşuyor
Kahramanmaraş HaberleriGöksun Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliği ile ‘Haydi Çocuklar Yeşil Sahaya’ sloganıyla, Yaz Spor Okulu açtı
Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Göksun Futbol Sahasında düzenlenen Yaz Spor Okulu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Sağlıklı beyin sağlıklı vücutta bulunur. Dolayısıyla biz önce sağlıklı insan yetiştirmek zorundayız” dedi.
Gençlerin önce sağlıklarının korunması gerektiğine işaret eden Başkan Aydın, şunları kaydetti:
6 Şubatta yaşadığımız depremler dolayısıyla çocuklarımız ve gençlerimizde psikolojik olarak çok etkilendi. Belli bir süre sonra yeniden açılan okullarımızda öğretmenleri tarafından gerekli rehabilite eğitimi verilen öğrencilerimizin yaz tatillerini yaz spor okullarında değerlendirerek yeniden normalleşme sürecine en hızlı şekilde girmelerini hedefliyoruz. Sağlıklı bir gelecek temin etmek için, bu geçlerimizi sağlıklı ve eğitimli bireyler olarak yetiştirmek bizim en temel görevimizdir. Gençlerimiz yaz tatillerini haftanın beş günü eğitim verecek olan spor okulunda değerlendirecekler, enerjilerini burada spor yaparak harcayacaklar. Milli ve manevi duygularla yetişen, topluma yararlı işler yapacak, geleceğimize ışık tutacak, yön verecek olan, ülkesine ve milletine sahip çıkacak tüm gençlerimize her türlü imkanı sağlamak bizim boynumuzun borcudur ve biz buna her zaman hazırız. Bizimle birlikte bu projelerde yer alan ve emek veren ilçe Spor Müdürümüze ve Milli Eğitim Müdürümüz ile belediye müdürlerime teşekkür ediyorum.”
Başkan Aydın’ın başlama vuruşu ile ilk antrenmanın başladığı yaz spor okulunda 6-14 yaş grubundaki 180 öğrenci çeşitli branşlarda 2 ay boyunca spor eğitimi alacak.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş’ta Ayser Çalık Ortaokulu Davasında Tahliye Kararı! Aileler Tepkili
Ayser Çalık Ortaokulu saldırısı davasında verilen tahliye kararı ailelerin tepkisine yol açtı. Duruşma 4 Aralık’a ertelenirken itiraz açıklaması geldi.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Ballıca’da Asfalt Mesaisini Durmaksızın Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Ballıca Mahallesi’nde sıcak asfalt mesaisini sürdürüyor. Ekipler, 10 bin 4’üncü sokağı sıcak asfalt ile buluşturuyor.
Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Onikişubat’ta ziyarete açıldı
Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ile Kahramanmaraş İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenen Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Sergisi, düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (sav), Ehl-i Beyt’e, Ashab-ı Kiram’a ve İslam tarihinin önemli şahsiyetlerine ait 150’nin üzerinde mukaddes emanet ile farklı dönemlere ait Kâbe örtülerinin yer aldığı sergi, 13 Eylül 2026 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Sarıçukur Yolunu Tamamen Yeniledi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu ve Onikişubat’ın sınır mahallelerinin şehir merkeziyle bağlantısını sağlayan 5 kilometrelik arterde çalışmalarını tamamladı. 40 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen güzergâhta 14 bin ton sıcak asfalt kullanıldı. Yol çizgi çalışmalarının da tamamlandığı yol, daha güvenli ve konforlu hale getirildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Göksun’da Sosyal Alanların Ulaşımını Yeniliyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun’da vatandaşların yoğun olarak kullandığı hizmet noktalarının ulaşım konforunu artırmaya devam ediyor. Devlet Hastanesi ve kaymakamlık binasının ardından şimdi de İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile bölgedeki spor tesislerinin çevresinde sıcak asfalt serimi yapılıyor.
Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.