© Haber Hanesi 2014 - 2025

Güngör Türkiye Dünya'ya Örnek Oldu

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Türkiye pandemi sürecinde dünyanın birçok ülkesine örnek olacak çalışmalar ortaya koymuş, birçok ülkeye de destek ve yardımcı olmuştur” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, pandemi sürecinde alınan tedbirlerin uygulanıp uygulanmaması konusunda bir dizi incelemelerde bulundu.

İncelemeler sonrasında bir değerlendirmede bulunan Başkan Güngör, alınan tedbirleri yerinde incelediklerini, özellikle de toplu taşıma araçlarında sürekli dezenfekte yapılmasının ve tedbirlere uyulmasının sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.

 

Başkan Güngör: “Ülkemiz örnek bir çalışma sergiledi”

Yapılan inceleme ve denetimlere ilişkin basın mensuplarına bir değerlendirmede bulunan Başkan Güngör: “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bütün kurum ve kuruluşlarımız, valiliklerimiz ve belediyelerimiz bu konuda çok ciddi ve başarılı bir sınav verdik. Süreç içinde ülkemizin yönetim becerisi ve sağlık altyapısı açısından ne kadar önemli ve gelişmiş olduğunu gördük. Tekrar, bu süreçte yer alan, mücadele veren herkese teşekkür ediyorum. Türkiye pandemi sürecinde dünyanın birçok ülkesine örnek olacak çalışmalar ortaya koymuş, birçok ülkeye de destek ve yardımcı olmuştur. Sağlık otoriterlerinin ifadelerine göre, pandemiyle mücadelede alınması gereken tedbirler var. Biz şuna inanıyoruz: Bu süreç de bir sınavdır. Öyle inanıyorum ki, Rabbim bu sıkıntının şifasını da verecektir. Biz tedbir alacağız, dua edeceğiz, kurallara uyacağız, takdiri Rabbime bırakacağız. Bugün hükümetimizin ve bakanlıklarımızın aldığı tedbirler çerçevesinde, başta valiliğimiz, belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, alınan tedbirleri mahallinde nezaret ediyoruz. Bu kapsamda esnaflarımızı, çeşitli yerlerimizi geziyoruz. Ben şundan dolayı son derece mutluluk duydum: Hem esnaflarımız, hem hemşehrilerimiz bu konuda son derece bilinçli ve duyarlı. Koruyucu maske takma, sosyal mesafeye riayet etme, hijyen kurallarına uyma konusunda dikkatli olduklarını gördüm. Biz bundan sonra da bu süreci bu bilinçle devam ettirmemiz lazım” dedi.

 

Başkan Güngör: “Uyum içerisinde çalışıyoruz”

Pandemi sürecinde her sektörün olduğu gibi toplu taşıma sektörünün de olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Başkan Güngör: “Bu süreç içerisinde toplu taşıma esnaflarımız kapasitelerinin çok altında yolcu taşıdılar. Bundan dolayı da mağduriyetleri oluşmuştu. Biz de toplu taşıma esnafımızın bu mağduriyetlerini giderdik, kayıplarını telefi ettik, etmeye de devam ediyoruz.

Yaptığımız incelemelerde Valiliğimiz ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlarımızla, İl Umumi Hıfzısıhha Meclisimizle birlikte tam bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Gerek vatandaşlarımızın gerekse esnaflarımızın tedbirlere uyması bizleri fazlası ile memnun etmiştir. Biz hijyen kurallarına uyacağız, tedbirimizi alacağız, maskemizi takıp, sosyal mesafeye uyacağız ve takdiri de Rabbimize bırakacağız” diye konuşarak kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER