Güvenç: Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 3’ü karşılanacak
GÜNDEMElektrik Üretim Anonim Şirketi’ne bağlı olan fakat uzun süredir faaliyette bulunmayan Çöllolar Maden Sahası, düzenlenen törenle Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü’ne devredildi. Törende konuşan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, “Yeni işletme alanında Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 3’ü karşılanacak ve şehrimize önemli sayıda istihdam yaratacak” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, geçtiğimiz günlerde Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü İzzet Alagöz’ü makamında ağırlamıştı. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Güvenç, özellikle de Elbistan ve Afşin halkını sevindirecek önemli müjdeler vermişti. Güvenç, EÜAŞ tarafından Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nin kömür ihtiyacının karşılanması amacıyla 2009 yılında faaliyete alınan ancak 2 yıl sonra yaşanan göçükler nedeniyle kapatılan Çöllolar Kömür Sahası’nın yeniden faaliyete alınacağını duyurmuştu. Çöllolar Kömür Sahası ile ilgili sözleşmenin sonlandırıldığını da aktaran Güvenç, maden sahasının Ciner Grubu’ndan EÜAŞ’a devredildiğini açıklamıştı. Afşin-Elbistan Çöllolar Maden Sahası için tarihi bir gün yaşandı. Düzenlenen törenle Afşin-Elbistan Çöllolar Maden Sahası, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü’ne devredildi. Devir teslim töreniyle birlikte uzun süredir faaliyette bulunmayan Afşin-Elbistan Çöllolar Maden Sahası, aktif bir şekilde üretime başlayacak. Törene, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet Cihat Sezal ve Habibe Öçal da katıldı.
“Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 3’ü karşılanacak”
Devir teslim töreninde konuşan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, yeni işletme alanında Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 3’ünün karşılanacağını belirterek, Kahramanmaraş’a önemli sayıda istihdam kazandıracağını belirtti. Güvenç, “Çöllolar Kömür Sahası’nı en aktif şekilde Türkiye’nin enerji ihtiyacına destekte bulunmasını hedefliyoruz. Bölgemizde böyle bir değerimiz var, bundan hem bölge halkımız hem de ülkemiz her anlamda faydalanacak. Yeni işletme alanında Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 3’ü karşılanacak ve şehrimize önemli sayıda istihdam yaratacak. Ben başta Elbistan ve Afşin olma üzere Kahramanmaraşlı bütün hemşerilerimize hayırlı olsun demek istiyorum. Bu gelişmelerin yaşanmasında ve sahanın açılmasında büyük emeği olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez’e, dostum, çok değerli kardeşim EÜAŞ Genel Müdürü İzzet Alagöz’e ve TKİ Genel Müdürümüz Hasan Hüseyin Erdoğan’a teşekkürlerimi sunuyorum. AK Parti milletvekilleri olarak Kahramanmaraş halkımıza ibadet aşkıyla hizmet etmeye devam ediyoruz, bu vesileyle bütün hemşerilerime de selamlarımı yolluyorum” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Çimko, Halep’te Yeni Entegre Çimento Fabrikası Yatırımını Hayata Geçirmeye Hazırlanıyor
SANKO Holding bünyesinde faaliyet gösteren yapı malzemeleri sektörünün öncü şirketlerinden Çimko, Suriye’nin Halep kentinde yaklaşık 200 milyon dolara varan değerde entegre çimento fabrikası yatırımı gerçekleştiriyor.
Şehitkamil’den Dülük Antik Kenti İçin Viyana Çıkarması! Mithras Tapınağı Dünya Gündeminde
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, beraberindeki heyetle birlikte, Dülük Antik Kenti kazıları ve Mithras Tapınağı’nın uluslararası tanıtımı kapsamında Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen “Global Gods in Local Contexts” başlıklı uluslararası konferansa katıldı. Yılmaz, Avusturya halkını Dülük Antik Kenti’ni yerinde görmeye davet etti.
Şehitkamil Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine 200 Milyon TL Destek
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, üniversite öğrencilerine yönelik eğitim desteğini bu yıl da sürdürüyor. Birinci dönem 10 bin TL, ikinci dönem 10 bin TL olmak üzere toplam 20 bin TL eğitim desteği sağlayacak olan Şehitkamil Belediyesi, üniversiteli gençler için 200 milyon TL bütçe ayırdı. Başkan Yılmaz, “Bir öğrencinin hayaline, bir ailenin umuduna ortak olmak istiyoruz. Bizim sizlerden tek isteğimiz, derslerinize çalışmanız” dedi.
Bakan Kacır Ve Selçuk Bayraktar, SANKO Yürütücülüğünde Düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışmasını Ziyaret Etti
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, SANKO Holding Yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması’na katılan finalist öğrencileri ziyaret ederek, projeleri incelediler.
SANKO Üniversitesi Öğrencisi Avrupa Kardiyoloji Kongresi’nde Araştırma Sundu
SANKO Üniversitesi Rektör Danışmanı ve ABD Pittsburgh Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Özlem Soran başkanlığında tıp fakültesi öğrencileri tarafından dokuz yıl önce başlatılan koroner arter hastalığından birincil koruma içerikli çalışmanın uzun dönem sonuçlarına ilişkin araştırma, Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sunuma seçilerek, Tıp Fakültesi beşinci sınıf öğencisi Songül Merve Güven tarafından sunuldu.
SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği
SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.