© Haber Hanesi 2014 - 2025

HACİVAT VE KARAGÖZ İSRAFA KARŞI

AKEDAŞ Elektrik Perakende Satış A.Ş. enerji tasarrufu konusunda toplumsal bilincin artmasına katkı sağlayacak bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atıyor.

Akedaş Elektrik Perakende Satış A.Ş.’nin Ramazan ayı boyunca belirli noktalarda sahnelenmeye devam eden “Hacivat ve Karagöz İsrafa Karşı” projesi Pazar günü Semazen Gösterisi ve Türk Sanat Müziği& Tasavvuf Konseri eşliğinde Piazza’da sahnelendi. Coşkulu anlara sahne olan etkinlikle ilgili Akedaş Elektrik Perakende Satış A.Ş. Genel Müdürü Medine Tanış önemli açıklamalarda bulundu.

“Dünya üzerinde kıt kaynaklar tükenmeye başlarken belki de en önemli hale gelen konulardan birisi olmuştur “Tasarruf”. Dünya üzerinde birçok ülke son yıllarda Sürdürülebilirlik ve Çevrenin korunması kapsamında girişimlerde bulunmakta ve tasarruf konusu yine bu ülkelerde son derece ciddiye alınmaktadır.

Bizim ülkemizde de son yıllarda tasarruf konusunu vurgulamak adına birçok çalışma gerçekleştirilmekte ve “tasarruf bilinci” insanlarımızda oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Biz Akedaş Elektrik Perakende Satış A.Ş. olarak, yani bir görevli tedarik şirketi olmamıza rağmen israftan gelecek her türlü kullanıma karşı olduğumuzu zaten her fırsatta dile getiriyoruz.

İçerisinde bulunduğumuz coğrafyada yüzyıllarca bol kaynaklarla yaşamaya alışmış bir toplumuz, bu bir gerçek. Çünkü ülkemizin doğal zenginliği buna elverişli. Fakat bu kaynaklar yenilenebilir kaynakların da zamanla azaldığının, bizler çevreye kötü davrandıkça yok olmaya yüz tuttuğunun da farkındayız artık.

İşte tam da bu yüzden, gelecek nesillerimiz de bu imkanlardan faydalanabilsin diye tasarruf etmeliyiz. Bu tasarrufu sadece elektrik konusunda düşünmeyelim. Tasarruf çok geniş kapsamlı anlama sahip bir kelimedir. Aslında tasarruf kelimesi son derece olumlu bir kelime olmasına rağmen bizim toplumumuzda ayıp karşılanır. Cimrilik olarak algılanır. Fakat söylediğimiz gibi son yıllarda doğal kaynaklarımız tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalınca “tasarruf” daha çok konuşulur olmuş ve daha popüler hale gelmiştir.

Biz çok iyi biliyoruz ki “tasarruf bilinci” de insanlarda çocukken oluşmaya başlar. Tasarrufu öğrenen çocuk, onu hayatına uygular, bu durum süreklilik kazanır. Toplumda daha fazla çocuğun tasarrufu öğrenmesi demek “tasarruf bilinci”nin çok daha geniş bir kitleye yayılması demektir.

Bu yüzden “tasarruf” konusunda gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projelerinde ağırlıklı olarak çocuklarımıza eğiliyoruz. Onlara eğlenceli yollarla tasarrufu anlatıyor, hayatlarında bu bilinci oturtmaya çalışıyoruz.

Nitekim 2017 yılında gerçekleştirdiğimiz “Enerjik Ali Tasarruf Yolunda” kukla tiyatrosu projesi ile de bu konuda güzel bir yol kat ettik. “Enerjik Ali Tasarruf Yolunda” isimli kukla tiyatro oyununu Kahramanmaraş ve Adıyaman illerinde (Türkoğlu, Elbistan, Göksun ve Kahta ilçeleri dahil) toplamda 30.000 çocuğumuza dokunduk. İlçe ilçe, okul okul gezdik. Çocuklarımızı hem eğlendirdik hem de onlara tasarrufu anlattık. Çocuklarımız da çok mutlu oldular, tasarruf bilincini içeren kukla tiyatro oyunu ile hem bu çağda zor karşılaşabilecekleri kuklalarla tanıştılar hem de tasarrufun ne demek olduğunu basit örneklerle tasarruf tüyolarını öğrendiler.

Şimdi, Ramazan ayı boyunca belirli noktalarda gösterilecek “Hacivat ve Karagöz İsrafa Karşı” projesi ile de yine çocuklarımıza alışık olmadıkları geleneksel kültürümüzün parçaları ile tanıştırmayı ve tasarruf konusunu eğlenerek hayatlarına adapte etmelerini amaçlıyoruz.

Ramazan ayını aslında belki en çok büyüklerin özlediği gölge oyunu gösterisi ile şenlendirmek, tasarruf bilincini ulaşabildiğimiz, dokunabildiğimiz herkeste oluşturmak istiyoruz.

Şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz gösterilerde çocuklarımız Hacivat ve Karagöz İsrafa Karşı adlı gölge oyunumuzu çok sevdiler. Onları mutlu görmek çok güzel. Yoğun ilgiden dolayı seans sayılarını artırdık, ilgiden ve sevgiden çok memnunuz. Hafta sonları semazen gösterimiz de yoğun ilgi görüyor ve halkımızı mutlu etmeye devam ediyor. Akedaş Elektrik Perakende Satış A.Ş. olarak, çocuklarımız için güzel etkinlikler gerçekleştirmeye devam edeceğiz. “

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil Belediyesi'nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Danışmanlık Desteği

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine giren öğrenciler ve aileleri için 22-27 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini başlattıklarını duyurdu.

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

TÜM HABERLER