Hanefi Mahçiçek: 'Ramazan ayını dolu dolu geçireceğiz'
Kahramanmaraş HaberleriRamazan ayı dolayısıyla yayımladığı mesajda paylaşmanın ve kardeşliğin önemine dikkat çeken Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “İdrak edeceğimiz bu Ramazan-ı Şerif, hüznümüzü sevince, mahrumiyetimizi rahmete, muhasaramızı muhasebeye dönüştürmemize vesile olsun. Gelin bu zor günlerde, ‘Paylaşma Vakti Ramazan’ diyelim ve ‘Ramazan’da Birlikte Paylaşalım’ düsturunu önceliğimiz yapalım” dedi.
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Pazartesi günü mübarek Ramazan ayının başlaması dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajında, İslam âleminin hasretle beklediği rahmet ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif’e girmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Mahçiçek, ‘Paylaşma Vakti Ramazan’ sözleriyle bu zor günlerde paylaşmanın önemine dikkat çekti.
Başkan Mahçiçek mesajında şu ifadeleri kullandı; “Cenabı Hakk’ın; sabır, ibadet, rahmet, mağfiret ve bereket ayı olarak gönderdiği Ramazan-ı Şerif’e bir kez daha ulaşmanın şükrünü yaşıyoruz. Başı rahmet, ortası mağfiret sonu ise kurtuluşa vesile olarak dini vecibelerimizi yerine getirdiğimiz huzurun ve bereketin ayı Ramazan-ı Şerif, paylaşma ve yardımlaşma ayı olarak gönüllerimizi ve ibadetlerimizi bereketlendirecek. Ramazan ayı, paylaşmanın vaktidir. O yüzden ‘Paylaşma Vakti Ramazan’ düşüncesi ile ‘Ramazan’da birlikte paylaşalım’ düsturu önceliğimiz olmalıdır. Özünde paylaşmak olan bu kutsi ayın sadece oruç tutmak değil, beraberce paylaşma bilincinin kazanılmasında önemli olduğunu belirtmek isterim. Aynı zamanda Ramazan-ı Şerif’in ruhuna uygun bir şekilde küskünlükleri, kırgınlıkları bir kenara bırakarak; hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını güçlendirmeliyiz. Bu mübarek ayda yeryüzünü şereflendiren Kur'an-ı Kerim-in, insanlığı kuşatmasını, bedenlere ve kalplere şifa olmasını temenni ediyorum.
“Ramazan ayını dolu dolu geçireceğiz”
Onikişubat Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayını dolu dolu geçireceğiz. Cenab-ı Hakk ibadetlerimizi kabul eylesin, bizleri birlik ve beraberlik içinde İnşallah Ramazan Bayramı’na da kavuştursun. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan-ı Şerif’in hüznümüzü sevince, mahrumiyetimizi rahmete, muhasaramızı muhasebeye dönüştürmesini Cenab-ı Hakk’dan niyaz ediyorum. Kahramanmaraşlı kardeşlerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyor, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Rabbim, ibadetlerimizi kabul eylesin, bizleri birlik ve beraberlik içinde Ramazan Bayramı’na kavuştursun. Bu Ramazan, başta Filistin olmak üzere mazlumların zalimlerden kurtuluşuna vesile olsun. Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum, sağlıcakla kalın.”
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan Söğütlü Caddesi’ni Modern Görünümüne Kavuşturuyo
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın ulaşımdaki en önemli güzergahlarından Söğütlü Caddesi’nde kapsamlı dönüşüm başlattı. Sıcak asfalt seriminin sürdüğü cadde, yürüyüş yolları, aydınlatması ve peyzajıyla baştan sona yenilenecek.
AKDO Park yeni sezonda da İstiklalspor’un evi olacak
Kahramanmaraş İstiklalspor ve AKDO yeni sezon içinde AKDO Park Stadyum isim sponsorluğu anlaşması yaptı.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Lütfi Köker Bulvarı’nda Dönüşüm Başlattı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu’nun en önemli ulaşım arterlerinden Lütfi Köker Bulvarı’nda kapsamlı bir dönüşüm başlattı. Bulvarda yeni yürüyüş yollarının imalatı sürerken, ikinci etap kapsamında sıcak asfalt serimi ve aydınlatma elamanlarının montajı da yapılacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Gençosman’da Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Gençosman Mahallesi’ndeki sıcak asfalt serimini kesintisiz şekilde sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında 30008 ve 30005’inci sokaklar sıcak asfalt ile kaplanıyor.
AK Parti Kahramanmaraş Heyeti Gençlik ve Spor Bakanı Bak ile Bir Araya Geldi
66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleriyle birlikte Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ı ziyaret eden Başkan Görgel, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız iş birliğiyle şehrimizin spor altyapısını daha da güçlendirmek ve spor kültürünü yaygınlaştırmak için projelerimizi artırarak sürdürüyoruz. Gösterdikleri yakın ilgi ve destekleri dolayısıyla Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Pazarcık Kırsalına Modern Ulaşım Yatırımı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Pazarcık’ın Kızkapanlı Mahallesi’nde ulaşımı olumsuz etkileyen eski köprü yerine 21 metre uzunluğunda 15 metre genişliğinde yeni, modern köprü inşa ediyor.